Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 07/07/2017

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμετείχε, ως μέλος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων της συγκεκριμένης Επιτροπής σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, για την αξιολόγηση της κατάστασης του σωφρονιστικού συστήματος, καθώς και τη διαμόρφωση προτάσεων για τη βελτίωσή του. 

Τα μέλη της Επιτροπής αρχικά ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή των Φυλακών κ. Θεόδωρο Κωσταρά, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς. Ακολούθως επισκέφθηκαν τα κρατητήρια και συνομίλησαν με κρατουμένους για τις συνθήκες διαβίωσης, όπως επίσης το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας όπου άκουσαν εκπαιδευτικούς και αλλοδαπούς που το παρακολουθούν. Τέλος, επισκέφθηκαν το ιατρείο, το οδοντιατρείο και τα μαγειρεία του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΣ

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα, ως μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος είχαμε μια πολύ χρήσιμη επίσκεψη στον Δομοκό. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα που δημιουργήθηκε το 2007 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Είναι νομίζω φανερό ότι αυτό που χρειάζεται το σωφρονιστικό μας σύστημα σήμερα είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή με το πρόγραμμα της δημιουργίας φυλακών που θα παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Η λύση για την υπερπληθώρα των εγκλείστων στις φυλακές της χώρας -που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πλέον αλλοδαποί- δεν είναι να δώσουμε χάρη σε όλους, ακόμη και σε βαρυποινίτες με βαρύ ιστορικό. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Μπορούμε όμως να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα, να κατασκευαστούν σύγχρονα κτίρια και κυρίως να δίδεται η ευκαιρία με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, όπως στον Δομοκό, να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, αλλά και δεξιότητες που μόλις αποφυλακιστούν θα τους είναι χρήσιμες για την επανένταξή τους στην κοινωνία». 

Στην αντιπροσωπεία, υπό την πρόεδρο της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, συμμετείχαν, επίσης, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, οι βουλευτές: Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Φθιώτιδας κ. Γιάννης Σαρακιώτης και Πιερίας κ. Χάρης Τζαμακλής (ΣΥΡΙΖΑ) και Αττικής κ. Δημήτρης Καβαδέλλας (ΕΚ).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis