Χαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Η αποστολή μηνύματος από το 112 θα δημιουργούσε πανικό

SMS ΣΕ 500.000 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΑΝΙΚΟ
Χαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Η αποστολή μηνύματος από το 112 θα δημιουργούσε πανικό

«Βεβαίως υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός αλλά αυτός στην ανατολική Αττική αφορά 502.348 ανθρώπους. Αν στέλναμε μήνυμα περισσότερος θα ήταν ο πανικός παρά το αποτέλεσμα» είπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα μέσω του αριθμού 112 για να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Παιανίας για τη φωτιά που ξέσπασε στις 3:18 τη νύχτα της Κυριακής.

«Η εκκένωση έγινε βάση συγκεκριμένου σχεδίου, είναι πολύ εύκολο να γίνεται κριτική αλλά το κράτος είναι παρόν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να παίρνονται κάποιες δύσκολες αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές» συνέχισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι «ο πανικός που θα δημιουργούσε το μήνυμα θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα που θα λύναμε».

«Υπήρχε συνέπεια στο δόγμα και στο επιχειρησιακό σχέδιο. Ας μείνουμε στο ότι όλα πήγαν καλά σε μια πολύ δύσκολη ώρα, σε μια φωτιά που ξεκίνησε κοντά σε κατοικημένη περιοχή» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα sms μπορεί να βοηθήσουν» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικός Προστασίας και εξήγησε ότι «παγκοσμίως επιχειρησιακά το βράδυ επιλέγεται η συμβατική εκκένωση, γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν τα sms θα τα δουν οι κάτοικοι».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χρυσός ο αθλητής τζούντο Υ/Α' Γεώργιος Πετράκης - Θριάμβευσε η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος