Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 31/03/2020
Νέα περιοριστικά μέτρα για συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες και δήμους για την προστασία διασποράς από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και Εκτακτων Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Μιλώντας μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε καραντίνα από σήμερα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς. Η καραντίντα ισχύει από τις 8 το βράδυ απόψε, μέχρι τις 14 Απριλίου.
 
Στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος παρά μόνο για τροφοδοσία σε όλα τα χωριά της ενότητας αυτής.
 
Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους:
 
Καστοριάς
Ορεστίδος
Νεστορίου
Ξάνθης
Μύκης
 
Στους 5 αυτούς δήμους απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:
 
Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)
Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.
 
Σωματική άσκηση - κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.
 
Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου
 
«Εκπέμπουμε SOS να μείνουν σπίτι τους οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος» είπε ο κ. Χαρδαλιάς για να καταλήξει: «Θα είναι αυστηρός ο έλεγχος των μέτρων, όσο πιο πιστά τα ακολουθήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα αρθούν».
 
Επίσης, ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.
 
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εκτίθενται τόσο εκείνοι όσοι και οι οικογένειες τους.
 
Τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis