Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:10 | 27/11/2014

Με κλειστά τα χαρτιά του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «ζούμε δύσκολες στιγμές», εμφανίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

«Σε μια διαπραγμάτευση όταν είσαι στη μέση δεν θες να πεις που είσαι εσύ και που είναι οι άλλοι. Δεν θες να φανερώσεις την στρατηγική σου. Το γεγονός ότι καθίσαμε έως τις 4.30 τα ξημερώματα και πιέσαμε είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει» περιορίστηκε να δηλώσει επαναλαμβάνοντας ότι «η διαπραγμάτευση είναι πράγματι σκληρή».

Προσπαθώντας ταυτόχρονα να καλλιεργήσει αισιόδοξες κλίμακες, υποστήριξε ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια.

«Δεν εννοώ ότι δεν θα έχουμε δυσκολίες, αλλά ότι δεν θα χειροτερεύσει η κατάσταση» είπε.

Αισιόδοξους τόνους επιχείρησε να δώσει και σε ότι αφορά τον προυπολογισμό του 2015.

Είπε ότι η οικονομία συνεχίζει την πορεία σταθεροποίησης παραθέτοντας σειρά οικονομικών μεγεθών τα οποία, όπως είπε θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα «χρόνια απαισιοδοξίας και κατάθλιψης».

Δεσμεύτηκε συγκεκριμένα ότι δεν θα υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις παρά την πρόβλεψη για αύξηση των φορολογικών εσόδων. «Αυτό γίνεται εξαιτίας της ενίσχυσης της οικονομίας και όχι από την αύξηση των φόρων» τόνισε απαντώντας εμμέσως και στους δανειστές μας που απαιτούν νέες περικοπές.

Επανέλαβε επίσης ότι ο προυπολογισμός θα οδηγήσει για τρίτη χρονιά σε επίτευξη πλεονασμάτων. «Ο προυπολογισμός θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένο ισοζύγιο γενικής κυβέρνησης για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες χωρίς δανεισμό».

Αναφερόμενος στην ανάκαμψη της οικονομίας είπε ότι θα στηριχθεί στην εγχώρια ζήτηση (αύξηση 1,6%) στην ενίσχυση των επενδύσεων (αύξηση 11,7% ) και στην εξαγωγές (αύξηση 5,2%).

Γνωστοποίησε εξάλλου ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων με επτά διαγωνισμούς να ολοκληρώνονται έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 

 «Όλα αυτά μας κάνουν αισιόδοξους ότι ο στόχος για έσοδα 9,6 δις είναι υλοποιήσιμος»

Έθεσε πάντως ως απαράβατο όρο για να προχωρήσουν όλα αυτά και να μην γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της αβεβαιότητας την πολιτική σταθερότητα.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis