Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 09/03/2015

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

 


Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

«Ειπώθηκαν πολλά ψέματα. Εχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για εμένα. Θεωρώ ότι είμαι θύμα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρδούβελης, λέγοντας πως «τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα. Εγώ και η σύζυγός μου δουλεύουμε πάνω από 35 χρόνια. Είμαστε στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στο εξωτερικό έχουμε ζήσει τουλάχιστον 20 χρόνια». 

«Ελπίζω όταν βγει το πόρισμα να έχει την ίδια δημοσιότητα που έχει όλη αυτή η κατάσταση. Το να το μαθαίνω από τον Τύπο δεν είναι σωστό», τόνισε ακόμη.

Οσον αφορά στις 56 μεταφορές κεφαλαίων που φέρεται να έκανε μέσω web banking από 5 Μαΐου μέχρι 14 Ιουνίου του 2012 για ποσά από 7700 έως 9.800, ο πρώην υπουργός είπε τα εξής: «Δεν ήταν, όμως, όλες οι μεταφορές αυτές. Υπήρχε και μεγάλη μεταφορά ποσού. Αρα, αν είχα στο μυαλό μου ότι το κάνω για να κρύψω κάτι, δε θα μετέφερα ένα μεγάλο ποσό. Δεν ισχύει αυτό που λένε. Με βόλευε εμένα. Ηθελα να ήμουν σίγουρος ότι τα χρήματα θα πάνε στη θέση τους επειδή το έκανα από το σπίτι μου κι ήθελα να τα σπάσω. Είναι πολύ φυσιολογικό».

«Τότε δεν ήμουν απλός πολίτης;», διερωτήθηκε ο κ. Χαρδούβελης, επισημαίνοντας πως «είχα φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου». 

«Σας πληροφορώ ότι έχω φέρει και χρήματα στην Ελλάδα. Το σπίτι μου δεν το αγόρασα έτσι με χρήματα που έχω βγάλει στην Ελλάδα, το αγόρασα με χρήματα που είχα βγάλει στο εξωτερικό. Δεν είναι κάτι περίεργο για εμένα να έχω δοσοληψίες έξω. Είχα παιδί στο εξωτερικό, κάνω πολλά ταξίδια, έχω πάρε-δώσε και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκεί», δήλωσε, ακόμη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τον πρώην υπουργό, το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).

O κ. Χαρδούβελης ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του συνέντευξη στην Πόπη Τσαπανίδου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του εργάστηκαν σκληρά για 37 ολόκληρα χρόνια. «Η σύζυγός μου δεν είναι μια τυχαία σύζυγος. Ηταν κορυφαία μάνατζερ στην Αμερική, άφησε τη χώρα της ήρθε εδώ και τα κατάφερε. Σπούδασα τα παιδιά μου με δικά μου λεφτά. Οτι χρήματα έχουμε βγάλει -με τη σύζυγο- τα βγάλαμε με το σπαθί μας. Οσοι εργάζονται σκληρά πρέπει να αμείβονται. Οχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο».

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis