Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 13/02/2016

Συνέντευξη Χείμαρρος του Στρατηγού Φρ. Φράγκου που τα λέει όλα ! Για το Προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ την Ιθαγένεια και τα Hot Spots και δίνει τις δικές του ρεαλιστικές προτάσεις …Ακούει κανείς ;

Για το Προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

«Το Προσφυγικό, αυτών των αθώων, βασανισμένων υπάρξεων, δεν λύνεται από μία χώρα των 11 εκατομμυρίων, λύνεται από μία Ευρωπαϊκή Ένωση των 450 εκατομμυρίων, η οποία αν δεν αντέχει να απορροφήσει 1 και 2 εκατομμύρια, τότε πώς απαιτούν λοιπόν από αυτή την πατρίδα να απορροφήσει; Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να λένε «θα σας κλείσουμε και τα βόρεια σύνορα».

Σας είπα τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου. Πρώτον, να σταματήσουν όλες αυτές οι παράλογες κινήσεις που έχουν γίνει με την Αραβική Άνοιξη και που ανοίξανε τον ασκό του Αιόλου και να σταματήσει πλέον, διότι τώρα στο Αλέπο, για παράδειγμα, σήμερα, το οποίο ο συριακός στρατός του Άσαντ προχωράει για να το ξαναβάλει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, έχει 2 εκατομμύρια, ήδη 250 χιλιάδες έχουν φύγει εκεί, 11 εκατομμύρια Σύριοι από τα 17 έχουν ξεσπιτωθεί.

Όλοι αυτοί προσπαθούν να διαφύγουν τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους και τα παιδιά τους και οτιδήποτε άλλο.

Η Τουρκία έχει 2 εκατομμύρια και 563 χιλιάδες, αυτή τη στιγμή, Σύριους μέσα στο έδαφός της. Το πρόβλημα μας δεν είναι η Τουρκία, το πρόβλημα μας είναι πώς το βλέπουν οι Σύμμαχοι και να σταματήσουν να παριστάνουν τους πονόψυχους.

Εάν δεν αποφασίσουν και δεν σταματήσουν την υποκρισία, (Ε.Ε και ΝΑΤΟ ) η ταυτοποίηση να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, αυτοί οι άνθρωποι να μην επιβαίνουν σε καμία λέμβο, το ΝΑΤΟ να πάει να ελέγξει τα παράλια της Τουρκίας, να πάνε λοιπόν να τα σταματήσουν εκεί και να σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να θαλασσοπνίγονται.

Η ταυτοποίηση και τα hot spots να γίνουν στο έδαφος της Τουρκίας. Εάν κάποιες προτάσεις έχουμε να κάνουμε είναι αυτές.

Ασφαλώς και έχει κινδύνους (η εμπλοκή του ΝΑΤΟ), διότι το επόμενο εξάμηνο ο Τούρκος ναύαρχος θα είναι επικεφαλής αυτής της δύναμης. Γιατί λοιπόν να τον βάλουμε τον κ. Τούρκο να μας διαφεντεύει εδώ τα σύνορα μας; (Πέστα Στρατηγέ !! )

Και σας είπα τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ. Με τις υπηρεσίες του να πιάσει τους διακινητές, να πιάσει τις συμμορίες αυτές, οι οποίες λυμαίνονται και παίρνουν αυτές τις αθώες υπάρξεις εκεί, την Τουρκία να τη βάλουν στη θέση της, να σταματήσει ο κ. Ερντογάν να απειλεί και να λέει «αν είχατε έναν Άυλαν, τώρα σε λίγο θα έχετε 10, 15 χιλιάδες πνιγμένους Άυλαν» – εννοώ το βρέφος που βρέθηκε πνιγμένο.

Να σταματήσουν να περνάνε αυτοί οι τσαμπουκάδες και να τους ανέχονται οι Ευρωπαίοι. Γιατί εμείς ανοίξαμε τα σύνορα, κάναμε ατυχείς τοποθετήσεις. Πάντα πρέπει να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Ο νόμος περί ιθαγένειας των πέντε ετών, που δίνει (ιθαγένεια) σε οποιονδήποτε παραμείνει σ’ αυτή την πατρίδα το δικαίωμα να αποκτά την ευρωπαϊκή ταυτότητα ουσιαστικά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι ένας τρόπος έλξης να το εκμεταλλεύονται οι διακινητές και οι διάφοροι που εκμεταλλεύονται αυτή την πατρίδα.

Εγώ, ως πολίτης, ενδιαφέρομαι άμεσα για τα τεκταινόμενα και απ’ ό,τι ακούσατε, έκανα μία κριτική και η κριτική μου δεν ήταν για να χτυπήσω αυτούς, οι οποίοι κυβερνάνε ή τους προηγούμενους, οι οποίοι κυβερνούσαν. Ήταν για να τους πω «κύριοι, όταν κάνετε λάθος, να έχετε το πολιτικό θάρρος να κάνετε διορθωτικές κινήσεις», αυτό ήταν.

Το θέμα είναι να δώσουμε προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διευκολύνουν. Και να σας πω και κάτι άλλο για τα hotspots: ο Ελληνικός Στρατός τα φτιάχνει, βοηθάει και μπράβο μας.untitled4

Εγώ θα έλεγα μία άλλη λύση: είναι 3 – 4 καράβια και τα hot-spots ήταν αμέσως έτοιμα. Στο ένα να γίνεται ταυτοποίηση, στο άλλο να γίνεται μεταφορά γι’ αυτούς που έχουν πάρει το άσυλο ή θεωρούνται πρόσφυγες να πάνε στα οδικά τέρματα και το άλλο να είναι για επανεισδοχή. Και να μην πληγεί ούτε ο τουρισμός, ούτε να γίνονται εντάσεις».

Για τη φημολογία περί ένταξής του σε δεξιό κόμμα, μετά τις δηλώσεις ΜπαλτάκουDSC07593

«Όσον αφορά τον κ. Μπαλτάκο, καλά κάνει. Ας κάνει όποιο θέμα θέλει. Εγώ όταν ήμουν στον Στρατό, αλλά και τώρα πίστευα και πιστεύω ότι δεν ηγούμουν, ότι δεν ήμουν ο ηγέτης, στο επίπεδο κάθε φορά που ήμουνα, μίας μερίδας Ελλήνων.

Εκπροσωπούσα το σύνολο των Ελλήνων, αυτούς διοικούσα και δεν θέλω κανένας να με περιθωριοποιεί, ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά. Είμαι με το σύνολο των Ελλήνων, ήμουν ο Στρατηγός και είμαι ο Στρατηγός για όλους τους Έλληνες.

Και για κανέναν δεν δίνω αυτό το δικαίωμα να με τοποθετεί σε θέσεις και σε κομματικές τοποθετήσεις, οι οποίες δεν με εκπροσωπούν. Θα ήθελα να ενταχθώ εκεί που θα πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα. Να μαζευτούμε όλοι όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα κι εγώ να ‘μαι ένας απλός στρατιώτης, εκεί θα ήθελα να ενταχθώ».
Η συνέντευξη δόθηκε Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου (vimafm) και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο!

veteranos.gr, espekm.gr

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis