Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 17/07/2019

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα οι άνθρωποι που έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου και κοντά στο χωριό Πλατανιστός.

Λίγο μετά τις 3:00' τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Εύβοια ενημερώθηκε, μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112», ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και 8μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και πεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

[custom:google-ads]

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Υπήρξε και μια πληροφορία από τους κατασκηνωτές ότι ένα ζευγάρι έφυγε νωρίτερα, με τον χείμαρρο να έχει υπερχειλίσει και δεν γνωρίζουν τι έγινε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Αντιπύραρχο Ευάγγελο Παλιό, που είναι στο σημείο και συντονίζει την επιχείρηση, ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα και στήνουν επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του «Κάβο Ντόρο».

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή όπου ο χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο και σκηνή, που πιθανότατα κατέληξαν στη θάλασσα που είναι σε κοντινή απόσταση:

Πηγή: lamiareport.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ο εκνευρισμός του 27χρονου για τα δελτία ειδήσεων

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis