Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 30/03/2018

Ένα θέμα που θα απασχολήσει αυτό το διάστημα την Ένωσή μας είναι η διάθεση των συναδέλφων που υπηρετούν στη Γ.Α.Δ.Α. για μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία όπου διαμένουν επίσημα πρόσωπα καθώς και σε κάθε είδους εκδηλώσεις, ως χειριστές συστημάτων ελέγχου X-RAYS για τον εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο τηρείται από την Υπηρεσία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική Νομοθεσία ούτως ώστε ένας χειριστής συστημάτων ελέγχου X-RAYS να θεωρείται ικανός στον χειρισμό του εξοπλισμού ασφαλείας καθώς και να διαθέτει το πιστοποιητικό ασφαλείας που απαιτείται. Επίσης άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι το κατά πόσο τηρούνται η προβλεπόμενη διαδικασία για τη συντήρηση των συσκευών και τα αναγκαία μέτρα προστασίας, από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι εν λόγω συσκευές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας.

Επειδή κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι αφορά τόσο την κρατική και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας όσο και την προσωπική ευθύνη των συναδέλφων οι οποίοι διατίθενται σε μέτρα ασφαλείας για τον χειρισμό των συστημάτων ελέγχου, η Ένωσή μας θα απευθυνθεί στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις απαραίτητες διευκρινίσεις και κατόπιν θα ενημερώσει τα μέλη της για τις ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες.

ΧΡΥΣΑΦΗΣ Γρηγόριος

Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Φεβρουαρίου Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis