Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:53 | 16/10/2018

Ως "δύο πολύ σοβαροί κλέφτες" χαρακτηρίζονται από τις Αρχές οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν σήμερα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν σήμερα (16.10.2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, εικοσιτέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν 41χρονος ημεδαπός και 39χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από το χρονικό διάστημα 23.05.2018 έως και την 02.09.2018, είχαν διαπράξει συνολικά εικοσιτέσσερις (24) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η αξία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες κυρίως νυχτερινές ώρες παραβίαζαν τις οικίες εισέρχονταν στους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από Αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 41χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγές: ekriti.gr, flashnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis