Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:58 | 05/05/2017

Μία πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά επιχείρηση εντοπισμού της συμμορίας των «ληστών των χρηματοκιβωτίων» πραγματοποίησε η Ελληνική αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης. 

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες της αστυνομίας από πέντε μάλιστα διαφορετικές υπηρεσίες, έλαβε χώρα στη Δυτική Αττική.

Ωστόσο τέσσερα από τα αρχηγικά μέλη της επικίνδυνης σπείρας, που δεν έχουν διστάσει να ανοίξουν πυρ κατά αστυνομικών, κατάφεραν να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης γύρω στις 22:00, αστυνομικοί ακροβολίστηκαν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι, Λιόσια, Καλλιθέα, σε καταυλισμούς αθίγγανων και στο στρατόπεδο Καποτά, με σκοπό τη σύλληψη μελών της διαβόητης συμμορίας και των υποομάδων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει ήδη σε 19 συλλήψεις περιφερειακών μελών των ληστών των χρηματοκιβωτίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και παλαιότερα για ποινικές υποθέσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ακόμα αρκετοί Ρομά και ένας Αλβανός. 

Ωστόσο, παρά τις βλέψεις της αστυνομίας για εξάρθρωση της σπείρας, τα αρχηγικά μέλη της ενημερώθηκαν και κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ τα περιφερειακά μέλη της συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή σε μία προσπάθεια θα ανακαλυφθούν τα κρησφύγετα αλλά και ο οπλισμός της σπείρας.

Η δράση της συμμορίας των «ληστών των χρηματοκιβωτίων»

Υπενθυμίζεται ότι οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» ευθύνονται για δεκάδες επιθέσεις σε εταιρείες στην Αττική και στα περίχωρα.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις τους εισέβαλλαν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε επιχειρήσεις, ακινητοποιούσαν τους φύλακες, τους έδεναν με πλαστικές χειροπέδες και ξήλωναν τα χρηματοκιβώτια.

Στη συνέχεια, έκαιγαν τα αυτοκίνητα διαφυγής τους, τα οποία ήταν πάντα κλεμμένα.

Τους τελευταίους επτά μήνες η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων» ευθύνεται για περισσότερες από 45 επιδρομές. 

Μεταξύ αυτών και η πρόσφατη επίθεση στην Αττική Οδό, όπου ομάδα έξι κουκουλοφόρων στις 04:45 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, προσέγγισαν τα γραφεία των διοδίων στην έξοδο 7, στη Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι, με αυτοκίνητο και με την απειλή όπλου, έδεσαν την 41χρονη υπάλληλο της εταιρείας.

Στη συνέχεια, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο, να το φορτώσουν στο όχημα και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία εικάζει ότι η ενέργεια αυτή ανήκει είτε σε υποομάδα της συμμορίας είτε σε σε μιμητές της.

Λίγες μέρες αργότερα, η συμμορία ξαναχτύπησε σε τρεις επιχειρήσεις στο Γέρακα, περνώντας με τη μέθοδο του ριφιφί από την μία εταιρεία στην άλλη.

Το ζητούμενο πλέον, για τους επικεφαλής αξιωματικούς της αστυνομίας, είναι οι συλλήψεις να ανακόψουν το κύμα των διαδοχικών επιδρομών. 



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis