Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 13/06/2020
Συνεχίζοντας τους προβληματισμούς απο το πολύπαθο νησί μας(Λέσβος),όσο αφορά τα υπηρεσιακά,άξια λόγου είναι κάποια θεματάκια που μας απασχολούν:

α) Όσο αφορά το κέντρο R/T. Tο επιχειρησιακό ουσιαστικά κέντρο απ’όπου ξεκινάνε και τελειώνουν όλα, έχει επιφορτιστεί το τελευταίο διάστημα με μπόλικη δουλίτσα. Εκτός του ότι πρέπει να απαντήσει στο τηλέφωνο,να συντονίσει και να δώσει εντολές στους σταθμούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο, πρέπει να συντάξει στατιστικές καταστάσεις για ελέγχους (αλλοδαπών-οχημάτων-καταστημάτων)σε ότι αφορά Covid-19,να χειριστεί τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης 112, να στείλει fax, κι όλα αυτά απο ΕΝΑΝ συνάδελφο ανα βάρδια για ένα ολόκληρο νησί.
Και λέμε έναν,γιατί ενώ μέχρι πρότεινος το κέντρο R/T το συγκροτούσαν 7 άτομα, μετά απο επίσημη διαμαρτυρία της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Λέσβου,για ενίσχυση της υπηρεσίας αυτής,λες και τιμωρητικά έμειναν 5, μετά την μετακίνηση 2 συναδέλφων!!!

β) Όσο αφορά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.Θα περίμενε κανείς για μια υπηρεσία που αποτελεί αιχμή του δόρατος στο Μεταναστευτικό, να υπήρχε μια διαφορετική μεταχείριση. Με προσωπικό να λιγοστεύει συνεχώς και με ταλαιπωρημένα οχήματα πως να υπάρχει ανταπόκριση στην κάθε είδους πρόκληση, κυρίως ότι αφορά τις κλήσεις που υπάρχουν απο πολίτες για κλοπές-φθορές των περιουσιών τους, πόσο δε μάλλον όταν αυτές γίνονται σε δύσβατες περιοχές. Είναι γνωστή η ανάγκη να δοθούν υπηρεσιακά οχήματα (αγροτικά),κάτι που μέχρι τώρα για μερικούς δε γίνεται ούτε καν λόγος!!!

γ) Όσο αφορά το ΚΥΤ Μόριας.Εδώ θα μου πούν κάποιοι,μα οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί, βρίσκονται αποσπασμένοι με έξοδα Δημοσίου. Δεκτό, αλλά δε σημαίνει ότι δεν ελοχεύει ο κίνδυνος γι’αυτούς καθόσον έχουν να διαχειριστούν χιλιάδες αλλοδαπούς,έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά επεισόδια(μαχαιρώματα)που φτάνουν μέχρι τις δολοφονίες, έρχονται σε επαφή με αλλοδαπούς που είναι άγνωστη η κατάσταση της υγείας τους,και φυσικά σε περίπτωση εξέγερσης(ομοίως του ΠΡΟΚΕΚΑ), θα εγκλωβιστούν σαν τα ποντίκια.

δ)Τέλος κι επειδή πιο πάνω, ανέφερα τους αποσπασμένους συναδέλφους που συγκροτούν είτε το ΚΥΤ Μόριας,ακόμα κι αυτούς των παράκτιων περιπολιών,είναι απορίας άξιο το εξής φαινόμενο, το οποίο έχουμε ξαναθίξει: ενώ στο νησί της Λέσβου αποσπώνται συνάδελφοι(με έξοδα δημοσίου) απο Διευθύνσεις που διαχειρίζονται κάμπ μεταναστών, ανάλογα με αυτό της Μόριας, γιατί να μη δίνεται η δυνατότητα και στους ντόπιους συναδέλφους, που έχουν ουσιαστικά φάει με το κουτάλι το πρόβλημα του Μεταναστευτικού απο το 2015, να αποσπασθούν με έξοδα δημοσίου?
 
Δεν είναι άδικο?

Σας ευχαριστώ

Φίκιας Παναγιώτης,
 
Οργανωτικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου,
 
μέλος ΠΟΑΣΥ.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis