Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:55 | 27/03/2015

«… επιτέλους χαρμόσυνα νέα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στους δυο συντρόφους που πραγματοποίησαν με επιτυχία την τόσο απαραίτητη αυτή δοκιμή (για τον τεχνικό της ομάδας θα αποφύγω να μιλήσω για ευνόητους λόγους ). Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν γνωρίζω ακόμα, ο Ι. (Ιάσωνα) ήρθε ξημερώματα μου είπε επί τροχάδην τι έγινε και έφυγε να πάει για ύπνο. Τη λεπτομερή ενημέρωση θα την στείλει σε σας που νομίζω είστε αυτοί που θα κάνουν και την πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση των αποτελεσμάτων.», γράφει ο Χριστόδουλος Ξηρός προς τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με επιστολή, που στέλνει στις 18:49, της 4ης Σεπτεμβρίου 2014.

«Προσομοίωση» Γοργοπόταμου

Τους ενημερώνει για τα αποτελέσματα της «μινιατούρας» βόμβας-πύραυλο, την οποία πιθανότατα κατασκεύασε ο ίδιος και πυροδότησε «δοκιμαστικά» τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, ο «Ιάσωνας» μαζί με ένα ακόμη άτομο ενδεχομένως τον «Θωμά», τον «Στέλιο» ή τη «Ρωξάνη». Στις 23 Μαρτίου 2015, μετά από παραγγελία του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το «πεδίο βολής» της δοκιμής στο δήμο Νέας Περάμου Αττικής. Ήταν ένα παλιό υδραγωγείο της ΕΥΔΑΠ, στο 29,5 χλμ. της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, έξω από το χωριό Λουτρόπυργος. Ουσιαστικά είχαν πραγματοποιήσει μία μικρότερη προσομοίωση, για την ανατίναξη του εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού με την μεγα-βόμβα των περίπου 150 κιλών, που θα κατασκεύαζαν. Στο σημείο φθοράς του τοίχου έγινε αυτοψία, συλλέχθηκαν ιχνοστοιχεία και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

«Πρόβα» σε… Εκκλησία;

Ο «Νίκος», Χριστόδουλος Ξηρός συνεχίζει τις περιγραφές της «πρόβας»: «Όμως φίλοι μου από τα λίγα που μου περιέγραψαν οι σύντροφοι που έκαναν τη δοκιμή βγαίνουν με σιγουριά τα παρακάτω συμπεράσματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα: α)το σύστημα δουλεύει όπως περιγράφουν τα εγχειρίδια β) ''χτυπάει'' από μακριά, κατευθύνει μέγα μέρος του ωστικού κύματος στο στόχο και δ) το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στα περιγραφόμενα, με απλά λόγια ,πλέον μπορούμε να θεωρούμε τα εγχειρίδια αρκετά αξιόπιστα, με την προϋπόθεση πάντα ότι οι κατασκευές μας θα είναι αρκετά κοντά στις απαιτήσεις που αυτά θέτουν».

Στις 21:37 το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου 2014, οι «εξωτερικοί» συνεργάτες στέλνουν στους έγκλειστους Πυρήνες, φωτογραφίες από τη «δοκιμή», προς εκτίμηση των αποτελεσμάτων της. Σημειώνεται πως από το καλοκαίρι του 2014, ο «Ιάσωνας» αναζητούσε χώρους για την πραγματοποίηση της δοκιμής έκρηξης βόμβας-«πυραύλου» αλά… Αλ Κάϊντα, ένας από τους οποίους ήταν μια… εκκλησία! Υπό τον φόβο «κάποιος μ…… να πάει να ανάψει κερί» όπως έγραψαν σε επιστολή τους, διέγραψαν αυτή την τοποθεσία.

Τη Σέχτα στο PC του «Ιάσωνα»

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, συνεχίζουν να ερευνούν με ιδιαίτερη ένταση τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του «Ιάσωνα» και τα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσής του. Επιχειρούν να «σπάσουν» την κωδικοποίησή τους αναζητώντας προσχέδιο προκήρυξης της «Σέχτας Επαναστατών», της «κορώνας» όπως έγραφαν, η οποία θα αναλάμβανε την ευθύνη αποστολής του παγιδευμένου βιβλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, στην περίπτωση που σημειωνόταν η έκρηξη και σκοτώνονταν αστυνομικοί.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι κάποια από τα έγκλειστα μέλη είχαν στείλει στον «Ιάσωνα» κάποια διορθωμένα μέρη προκήρυξης, τα οποία πολύ πιθανόν υπέγραφε η «Σέχτα». Ένας τέτοιος εντοπισμός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην απόδοση κατηγοριών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για τις δολοφονικές ενέργειες της συγκεκριμένης τρομοκρατικής επωνυμίας.

Την ίδια ώρα εννέα από τους φυλακισμένους Πυρήνεςμεταφέρθηκαν σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που ανέκυψαν από την απεργία πείνας των 25 ημερών. Διεκδικούν την απελευθέρωση της κ. Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου, καθώς και της κ. Εύης Στατήρη που είναι η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 9 απεργοί πείνας έχουν χάσει το 16% του αρχικού βάρους τους, κάτι που συνιστά άμεση κίνδυνο ζωής, ενώ οι όποιες αντιδράσεις τους αποτελούν απόρροια των οργανικών αποθεμάτων.

Ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζει ότι η κατάσταση τους αρχίζει να γίνεται μη ανατάξιμη και δηλώνει με απόγνωση ότι αισθάνεται ανήμπορος να υπερασπιστεί το δικαίωμα στον άνθρωπο και στην ζωή. Από τους απεργούς, η Όλγα Οικονομίδου έχει μεταφερθεί στο Σωτηρία, ο Χάρης Χατζημιχελάκης στο Γ. Γεννηματάς, ο Γιώργος Πολυδώρου και  Γεράσιμος Τσάκαλος στο Τζάνειο, ο Παναγιώτης Αργυρού στο Αττικό και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι Γιώργος Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Φοίβος Χαρίσης, έχουν μεταφερθεί και εκείνοι σε «άγνωστα» νοσοκομεία.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis