Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:11 | 15/06/2015

Οι θεαματικές αποδράσεις από φυλακές ήταν ανέκαθεν αγαπημένο θέμα της βιομηχανίας κινηματογράφου του Χόλιγουντ. Έχουν εμπνεύσει ταινίες που έμειναν στην ιστορία, όπως η «Απόδραση από το Αλκατράζ».

Εδώ και δεκαετίες λοιπόν, το Χόλιγουντ φτιάχνει ταινίες που αντλούν την έμπνευσή τους από αποδράσεις, που έχουν συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως οι παρακάτω:

1. Ο Τζον Ντίλιγκερ και το ξύλινο όπλο
prisonbreaks1Ο Νο1 δημόσιος κίνδυνος των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε μία χρονιά εγκληματικής μανίας όταν ο ίδιος και η συμμορία του έκλεψαν πάνω από 10 τράπεζες, καθώς και μερικά αστυνομικά τμήματα, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους στη διαδικασία.

Η θρασύτητα των εγκλημάτων του τον έκαναν θρύλο μέχρι που συνελήφθη στο Τουσόν της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 1934. Μπήκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για την εποχή, ωστόσο στις 3 Μαρτίου του 1934, ο Ντίλινγκερ και άλλος ένας κρατούμενος χρησιμοποίησαν ένα ξύλινο όπλο που είχαν βάψει και κατάφεραν να διαφύγουν με το όχημα του σερίφη. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι αν τον βρει, θα τον σκοτώσει με το ίδιο του το όπλο.

Αργότερα, την ίδια χρονιά, πράκτορες του FBI σκότωσαν τον Ντίλλιγκερ στο Σικάγο. Η απόδραση έγινε ταινία το 2009.

2. Απόδραση από το Αλκατράζ
prisonbreaks2Στις 11 Ιουνίου του 1962, οι εγκληματίες Φρανκ Λι Μόρρις και οι αδερφοί, Τζιν και Κλάρενς Άνγκλιν, δραπέτευσαν από το «βράχο» στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Για να το κάνουν αυτό, οι τρεις εγκληματίες χρησιμοποίησαν ένα μείγμα σαπουνιού, χαρτιού τουαλέτας και τριχών και τα άφησαν στο κρεβάτι τους για να ξεγελάσουν τους φύλακες την ώρα της νυχτερινής έρευνας.

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαν χρησιμοποιήσει εργαλεία για να σκάψουν τούνελ από τα κελιά τους. Το τούνελ οδηγούσε σε ένα διάδρομο που δεν χρησιμοποιούνταν και από το διάδρομο υπηρεσίας σκαρφάλωσαν στην κορυφή χρησιμοποιώντας τον εξαερισμό.

Στη συνέχεια, οι τρεις άντρες κατέβηκαν από τον οροφή, πήδηξαν το φράχτη και έφτιαξαν μία σχεδία από αδιάβροχα και τσιμέντο που είχαν κλέψει από τις προμήθειες της φυλακής.

Έφυγαν από το νησί στις 10 το βράδυ και κανείς δεν ανακάλυψε ότι έλειπαν μέχρι το επόμενο πρωί.

Το FBI δε βρήκε ποτέ κανένα ίχνος των τριών αντρών. Έτσι μετά από 17 χρόνια ερευνών απεφάνθη ότι πνίγηκαν στη θάλασσα. Στην ιστοσελίδα του FBI, το σχέδιο απόδρασης περιγράφεται ως «δαιμόνιο». Η απόδραση από το Αλκατράζ έγινε ταινία το 1979 με τον Κλιντ Ίστγουντ.

3. Πιάσε με αν μπορείς
prisonbreaks3Ο διάσημος εγκληματίας, Φρανκ Αμπανέιλ, δραπέτευσε από τη φυλακή της Αλαμπάμα στη Τζόρτζια το 1971 καταφέρνοντας να πείσει τους φύλακες ότι είναι ελεγκτής της φυλακής και όχι φυλακισμένος, σύμφωνα με την Telegraph.

Όταν ένας αστυνομικός ξέχασε τα χαρτιά της απομόνωσης, ο Φρανκ Αμπανέιλ συνεργάστηκε με κάποιον απ' έξω για να πείσει τους φρουρούς ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας επιθεωρητής των φυλακών κι είχε πάει για να κατασκοπεύσει τους φρουρούς.

Για βδομάδες κατασκεύαζε το ψεύτικο άλλοθι του μέχρι που οι φύλακες τον εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ που τον άφησαν να βγει έξω και τον πήρε ο συνεργός του. Κατάφερνε να δραπετεύει από τις αρχές για δύο μήνες πριν συληφθή στην Ουάσιγκτον. Πήγε φυλακή για άλλα 4 χρόνια και βγήκε με αναστολή. Η ιστορία του έγινε ταινία από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ το 2002.

4. Ένας 19χρονος δραπέτευσε από τις φυλακές
prisonbreaks4Το Σεπτέμβριο του 2014, ένας 19χρονος που είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια για το φόνο τριών συμμαθητών του το 2012 το έσκασε από τη φυλακή.

Ο Τ. Ζ. Λέιν, με άλλους δύο φυλακισμένους, το έσκασαν χρησιμοποιώντας μία αυτοσχέδια σκάλα. Ανέβηκαν στο φράχτη και μετά πήδηξαν. Τους έπιασαν εννιά ώρες μετά την απόδραση.

5. Οι 7 του Τέξας
prisonbreaks5Η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία του Τέξας συνέβη το Δεκέμβριο του 2000 όταν 7 φυλακισμένοι βγήκαν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας, John B. Connally, στην απομονωμένη πόλη του Κένεντι.

Με επικεφαλής τον 30χρονο, Τζορτζ Ρίβας, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 ετών για ληστεία και απαγωγή, επτά άντρες εξουδετέρωσαν δύο φρουρούς κι 8 υπαλλήλους της συντήρησης, έκλεψαν τα ρούχα τους και τα κλειδιά ενός φορτηγού και τους κλείδωσαν σε μία ντουλάπα. Μετά ξεγέλασαν και πολλούς άλλους φρουρούς και κατάφεραν να τους πάρουν τα όπλα.

Οι 7 του Τέξας ξεκίνησαν μία εγκληματική μανία σε διάφορα μέρη και συνελήφθηκαν, αφού σκότωσαν έναν 29χρονο αστυνομικό στο Τέξας. Ένας αυτοκτόνησε πριν τη σύλληψη και οι άλλοι 6, συμπεριλαμβανομένου του Ρίβας, οδηγήθηκαν πίσω στις φυλακές όπου και εκτελέστηκαν.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis