Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 03/11/2019

Η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται σήμερα,  όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμώνται οι προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι Τερέντιος, Νεονίλληκαι τα επτά τεκνάτους,που αποτελούν το πρότυπο των πολυτέκνων οικογενειών.

Η Ένωσή μας αριθμεί 12 οικογένειες πολύτεκνων συναδέλφων μας με τέσσερα (4) τέκνα και άνω. Καθώς πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες της γέννησης του Θεανθρώπου, η Ένωσή μας αποφάσισε την ενίσχυση των εν λόγω οικογενειών. Των εν λόγω, πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες χρειάζονται την φροντίδα της Πολιτείας, περισσότερο από τις υπόλοιπες και οι λόγοι είναι γνωστοί και ηθικοί! Πέραν τούτου, το αυτό προβλέπεται και στη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος»

Ως εκ τούτου ζητήσαμε και λάβαμε δωροεπιταγές αγορών αγαθών αξίας πενήντα (50) ευρώ έκαστη, με σκοπό η κάθε οικογένεια να παραλάβει από μία και να κάνει χρήση αυτής για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε θερμά, κατά σειρά ανάλογα του ύψος της χορηγίας, τα supermarket «ΣΥΝ.ΚΑ.» - «FINOMARKET» - «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ»,για την άμεση ικανοποίηση, εξ’ ολοκλήρου, των αιτημάτων μας. Ομοίως ευχαριστούμε έτερη αλυσίδα SUPERMARKET, η οποία δεν επιθυμούσε δημοσιοποίηση των στοιχείων της, για τη χορηγία της.

Οι συγκεκριμένες επιταγές θα διανεμηθούν στους δικαιούχους συναδέλφους μας, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00΄στην έδρα του Σωματείου μας.

Παράλληλα, η Ένωσή μας, έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες, όσον αφορά τα δικαιώματα των πολύτεκνων συναδέλφων μας:

Με την υπ’ αρίθ. 129/2018 από 03-11-2018 επιστολή μας προς την τότε πολιτική ηγεσία ζητήσαμε διευκόλυνση στην καθημερινή εκτέλεση της υπηρεσίας των πολυτέκνων συναδέλφων μας. Για το εν λόγω ζήτημα εστάλη το υπ’ αρίθ. 568-α΄ από 07-11-2018 έγγραφο του γραφείου της τότε Υφυπουργού, στο Α.Ε.Α., με το οποίο ζητούσε τις απευθείας ενέργειες. Παράλληλα με το υπ΄αριθ. 43/2019 από 18-03-2019 έγγραφό μας προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. ζητήσαμε να ενημερωθούμε αν η αύξηση των ημερών απουσίας για τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς για τέκνα που ασθενούν, η οποία ισχύει πλέον για το ευρύτερο Δημόσιο, βρίσκει εφαρμογή στο Σώμα μας. 

Πρόσφατα επ’ αυτού λάβαμε γνώση της υπ’ αρίθ. 1674/19/1006184 από 14-05-2019 Διαταγής Α.Ε.Α., σύμφωνα με την οποία ευνοϊκές διατάξεις όσον αφορά χρόνο απουσίας – άδειες του Δημόσιου Τομέα βρίσκουν εφαρμογή στο Πολιτικό Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.., πλην όμως όχι για το ένστολο προσωπικό και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τον εκ νέου διαχωρισμό των συναδέλφων μας.

 

  

                                               Για το Δ.Σ.

 

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis