Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 22/01/2019

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες  στα αξεσουάρ πυροβόλων όπλων για τα σώματα ασφαλείας είναι τα ολογραφικά σκοπευτικά, που στην ουσλια αποτελούν οπτικές συσκευές οι οποίες απεικονίζουν ένα φωτιζόμενο σημείο, όπως μια κόκκινη κουκκίδα, πίσω στο μάτι του σκοπευτή ως σημείο στόχευσης.



Το μόνο που έχει να κάνει ο σκοπευτής που χρησιμοποιεί τετοια σκοπευτικά, είναι να βάλει την τελεία στο στόχο, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνική σκανδάλης, λαβή, κλπ, η σφαίρα θα χτυπήσει το στόχο.

[custom:google-ads]

Η τεχνολογία αυτή ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για τα σώματα ασφαλείας από το Αστυνομικό Τμήμα του Houston στις Η.Π.Α., το οποίο επέτρεψε τη προσθήκη της τεχνολογίας αυτής στα πιστόλια για υπηρεσιακή χρήση.

Ωστόσο, τέθηκαν συγκεκριμένοι κανόνες για τους αστυνομικούς που θα φέρουν στα όπλα τους τα εν λόγω σκοπευτικά.

 

Οι συγκεκριμένοι κανόνες πρέπει να ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση ώστε να τους επιτρέπεται η χρήση της διόπτρας αυτής.

Πρώτα από όλα αποδεκτά θα γίνονται πιστόλια που έχουν ήδη τις προδιαγραφές να υποδέχονται ολογραφικά σκοπευτικά και από συγκεκριμένους κατασκευαστές.

Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται θήκη Safariland επιπέδου 3.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί θα πρέπει να ολοκληρώσουν μία οκτάωρη εκπαίδευση πριν τοποθετήσουν τη διόπτρα στο υπηρεσιακό τους πιστόλι.

Τελευταία προϋπόθεση είναι να υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης από τα οπτικά στα μεταλλικά σκοπευτικά σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, ως δεύτερη επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Είναι οι διόπτρες για πιστόλια έτοιμες για υπηρεσιακή χρήση;

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis