Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 07/08/2015

Πολύ φοβόμαστε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “έπαθε” από την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για τα οικονομικά μας θέματα, αλλά δεν έμαθε ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως απ΄αυτούς! Αυτό ισχύει και για την υπόθεση των μεταναστών που κατακλύζουν κάθε μέρα την Ελλάδα. Μόνο χθες είχαμε είσοδο 5.000!

“Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και έχει διεκδικήσει σε δύο διαδοχικές Συνόδους Κορυφής, να αξιοποιηθούν υπάρχοντα μέσα αλλά και νέα έκτακτα κονδύλια, ευρωπαϊκά κονδύλια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κυρίως όμως έχουμε ζητήσει να υιοθετηθεί η αρχή του διαμερισμού της ευθύνης, στο πλαίσιο των ιδρυτικών αξιών Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι οι αξίες της αλληλεγγύης και της συνευθύνης. Για πρώτη φορά η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε, τόσο στην πρώτη απόφαση της Συνόδου Κορυφής όσο και στη δεύτερη -το λέω αυτό γιατί δεν ήταν αυτονόητο-, στο αρχικό σχέδιο”, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ,μετά από τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό.


Η αλήθεια μπορεί να είναι σκληρή αλλά θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε: οι Ευρωπαίοι θα …συζητάνε ,μήνες ίσως και χρόνια αν μπορούν και δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα, όσο οι δικές τους γειτονιές δεν πλημμυρίζουν από απελπισμένους ανθρώπους.

Θα αυξήσουν λένε τα “ευρωπαϊκά κονδύλια”! Κι αυτό θα λύσει τι ακριβώς; Γιατί δεν μιλάμε για κονδύλια που μπορούν να αποδώσουν σ΄ ότι έχει να κάνει με την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών,αλλά με την στοιχειώδη περίθαλψη των μεταναστών -προσφύγων. Με απλά λόγια, “σας δίνουμε μερικά ευρώ παραπάνω για να τους κρατήσετε στην χώρα σας”.

Ακούσατε τους Γερμανούς ,τους Ολλανδούς ή κάποιον άλλο βορειοευρωπαίο να προσφέρει έστω και …μια βάρκα για να βοηθήσει στις ατελείωτες και εξαντλητικές περιπολίες του ΠΝ και του Λιμενικού στο Αιγαίο; Ασχολήθηκε κάποιος απ΄ αυτούς τους “πλούσιους” βορειοευρωπαίους με το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό της “χρεοκοπημένης” Ελλάδας έχει “μπει μέσα” πάνω από 5 εκατομμύρια από την αρχή του χρόνου , σ΄ ότι έχει να κάνει με τα καύσιμα; Λόγω των περιπολιών στο Αιγαίο,για τους παράνομους μετανάστες.

Το πρόβλημα βέβαια δεν θα λυνόταν ακόμη κι αν το ΠΝ είχε τον διπλάσιο ή τριπλάσιο στόλο και τα χρήματα για να τον έχει όλο το 24ωρο ,κάθε μέρα στο Αιγαίο να περιπολεί. Η απελπισία όσων θέλουν να “πατήσουν” Ευρώπη, είναι ανίκητη. Και τα θαλάσσια συνόρά μας ατελείωτα! Η λύση θα ήταν να επέστρεφε η ηρεμία στην Μέση Ανατολή, να ισορροπούσαν χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν ,να “εξαφανίζονταν” οι πραγματικές αιτίες που προκαλούν αυτά τα ανεξέλεγκτα ρεύματα μεταναστών-προσφύγων. Προς το παρόν όλα αυτά μοιάζουν με “ονειρα θερινής νυκτός”.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που περνούν με κίνδυνο της ζωής τους μέσω Αιγαίου στην Ελλάδα,θέλει να πάει σε άλλες χώρες. Αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ο “εγκλωβισμός” τους στην Ελλάδα τους προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απελπισία. Σ΄ αυτό που η Ελλάδα λοιπόν πρέπει να επιμείνει είναι στον “απεγκλωβισμό” τους κι όχι στο να πάρει “κάτι παραπάνω” από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι βορειοευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι τ΄ αστεία τελείωσαν και ότι δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνουν μια χώρα στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ,να σηκώνει μόνη της αυτό το τεράστιο βάρος. Το πως θα γίνει αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης η οποία όμως θα πρέπει να πάψει να έχει αυταπάτες για την ΕΕ. Δεν πρόκειται για “ένωση”. Πρόκειται για μια Ένωση ξεχωριστών κρατών που το καθένα κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός είπε στις δηλώσεις του ότι “δίνει εξετάσεις η ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας. Τις έχει δώσει τις εξετάσεις αυτές με αρνητικό τρόπο, σε σχέση με το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, αυτή είναι η άποψη μου. Ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά σε ένα κυρίαρχο ζήτημα ανθρωπισμού, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, που είναι η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Δεν μπορεί οι χώρες υποδοχής να αντιμετωπίζονται ως αποθήκες ανθρώπινων ζωών και ούτε βεβαίως μπορεί η Μεσόγειος θάλασσα να γίνει μια θάλασσα νεκροταφείο”.

Τις εξετάσεις η ΕΕ τις έχει δώσει κι έχει αποτύχει. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ΄ αυτούς ,ούτε στο ζήτημα της μετανάστευσης. Όχι επειδή δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος,αλλά επειδή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Ο στόχος μας πρέπει να είναι να έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα . Και νομίζουμε ότι σ΄ αυτό το θέμα τα …plan b είναι εφικτά!

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis