Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 27/11/2015

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του σωματείου μας σχετικά με τη παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή που υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. εντελώς δωρεάν για τα μέλη του. Επισυνάπτουμε την αφίσα της εκδήλωσης και άλλες πληροφορίες για την παράσταση. Επισημαίνεται ότι οι προσκλήσεις δίδονται με σειρά προτεραιότητας.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ : «Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των μελών του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α."

Tο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α,. όπως εδώ και αρκετά χρόνια διοργανώνει και πραγματοποιεί   χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση, και επειδή κάθε χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά παίρνουν  χαρά και ψυχαγωγία από αυτή τη γιορτή, έτσι και φέτος την Κυριακή 13/12/2015 και ώρα 14:30  έχουμε την χαρά να δώσουμε τη δυνατότητα  στα μέλη του σωματείου μας και τις οικογένειές τους, εντελώς δωρεάν, τη δυνατότητα  να παρακολουθήσουν μια ακόμη παιδική παράσταση!

Φέτος η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ( Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη) όπου θα παρακολουθήσουμε την παράσταση «Στο Φωτεινό Δωμάτιο», ένα εκπληκτικό θεατρικό έργο για τη συναισθηματική νοημοσύνη, πλαισιωμένο με την μουσική του Κωστή Μαραβέγια!

Τα μέλη του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. μπορούν να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους εντελώς δωρεάν από τα γραφεία του σωματείου, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10:00 με 14:00. Για πληροφορίες-διευκρινήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 210 7790222.

 Για το Δ.Σ

   -O-                                 -O-

                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                 ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                   ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ανανεώνοντας ουσιαστικά την οπτική, το ύφος και την αισθητική του θεάτρου για παιδιά, σας προσκαλεί να ζήσετε μια πρωτότυπη και συναρπαστική θεατρική εμπειρία «Στο Φωτεινό Δωμάτιο» !

Το έργο της Ντίνας Σταματοπούλου, σε μουσική του Κωστή Μαραβέγια,εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος», αποτελεί μια αλληγορία πάνω στην παιδική ηλικία και την ωρίμανση, που ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την επίγνωση των συναισθημάτων τους ώστε να ελέγξουν δημιουργικά το πάθος και τον ενθουσιασμό τους… Να ανακαλύψουν τη μαγική εξίσωση, συνταιριάζοντας την ‘καρδιά’ και το μυαλό, τη γνώση και το ένστικτο, την ορμή και τη μεθοδικότητα, σε μια παράσταση για τη συναισθηματική νοημοσύνη υπό την τιμητική αιγίδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Το παιδικό δωμάτιο, αντικατοπτρίζοντας το παιδικό μυαλό, μετατρέπεται σε ένα προσωπικό κι απέραντο μυθικό βασίλειο, ένα τοπίο ποτισμένο φαντασία κι επιθυμία για πειράματα, νέες εμπειρίες κι ανακαλύψεις κόσμων φανταστικών…

Πώς θα ήταν ένας κόσμος μακριά από το «άγρυπνο βλέμμα» των μεγάλων; Πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς κανόνες… κι επιτέλους πόσο δύσκολο είναι να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου! Όταν η πόρτα του παιδικού δωματίου κλείσει, ζωντανεύει η φαντασία κι όλα μπορούν να συμβούν! Με βάρκα την αθωότητα πλέουμε σε ονειρικά τοπία με μαγεμένες λίμνες και μονόκερους αλλά και σε πιο ‘σκοτεινές’ περιοχές του παιδικού μυαλού, όπου αντηχούν τα τραγούδια των σειρήνων, με φιγούρες που εκτείνονται μέχρι την αίθουσα και ανάμεσα στους θεατές! Υπάρχει χώρος σε αυτό το σύμπαν για έναν μεγάλο; Και βέβαια! Αν πρόκειται για τον πολυμήχανο Μέντορα ΜΜ…

Εντυπωσιακές και πρωτότυπες τεχνικές θεάτρου σιλουετών και σωματικού θεάτρου, ακροβατικά, μουσικά όργανα ενταγμένα στη δράση (πλήκτρα, κρουστά, ακορντεόν, βιολί, κιθάρες, σαξόφωνο), πολυφωνικές συνθέσεις, μάσκες και στοιχεία της Commedia dell’arte απογειώνουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων!

«Στο Φωτεινό Δωμάτιο»… Εκεί όπου εννέα εξαιρετικοί ηθοποιοί και μουσικοί αξιοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για μια παράσταση ονειρική, τρυφερή και παιχνιδιάρικη!

Συντελεστές:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου, Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας, Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου, Σκηνικά - Κοστούμια - Props:Γιώργος Κωτσάκος, Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Πύρρου

 Παίζουν: Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Άλεξ Ντε Παρί, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Ράνια Φουρλάνου, Θεοδοσία Σαββάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Λήδα Μανιατάκου

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis