Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 05/12/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΛΣ Αττικής - Πειραιά& Νήσων με ιδιαίτερη χαρά σας καλεί και φέτος στη Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή για τα παιδιά των μελών της  Ένωσης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στην υπέροχη σκηνή του «Ελληνικός Κόσμος» όπου ζωντανεύουν οι ‘’Ιστορίες του Παππού του Αριστοφάνη’’ του Δημήτρη Ποταμίτη σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη .

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 12 χώρες και διδάσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1978 από την παιδική σκηνή του «Θεάτρου Έρευνας» και από τότε έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

 Χαρακτηρίζεται από την ευστροφία του, την απλότητα και το χιούμορ του. Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -«Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες»- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα ματιά των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη «αριστοφανική προσέγγιση» της διακωμώδησης των κακώς κειμένων .

Ταυτότητα παράστασης :

Απόδοση κειμένου – Σκηνοθεσία : Νανά Νικολάου

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης

Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Νίκος Ορφανός

Να σας υπενθυμίσουμε  ότι η είσοδος είναι δωρεάν

για τα παιδιά και μέλη της Ένωσής μας .

Σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος διαθέτει δωρεάν parking.

Ώρα παράστασης 11:30 π.μ.

‘Ωρα  προσέλευσης 10:30 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΛΑΖΙΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis