Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 23/10/2020
Επίσημο αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για άρση ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις Βρυξέλλες.
 
Στο αίτημα, που θα φτάσει σύντομα στο Ευρωκοινοβούλιο, περιλαμβάνεται απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης για τον Γιάννη Λαγό που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη κατοχή όπλων, χωρίς αναστολή.
 
Στο Ευρωκοινοβούλιο απόσπασμα της απόφασης για τον Γιάννη Λαγό
 
Το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών αναμένεται να απασχολήσει προσεχώς το Ευρωκοινοβούλιο. Στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ο Γιάννης Λαγός αναμένεται να καταθέσει το έγγραφο της έφεσης που υπέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να ληφθεί υπ' όψιν ώστε να μην αρθεί η ασυλία του.
 

[custom:google-ads]

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισαγάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.
 
Ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής έχει ήδη μπει στον «πάγο» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Νταβίντ Σασόλι, έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές, αλλά για την υπόθεση του σκισίματος σημαίας στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι για τη Χρυσή Αυγή.
 
Θα πληρώνεται και στη φυλακή
 
Ως προς τον μισθό του ευρωβουλευτή, ήδη έχει μειωθεί, καθώς, επειδή μπήκε στον «πάγο», δεν παίρνει αποζημιώσεις αλλά μόνο τον μισθό. Aκόμη κι αν μπει στη φυλακή ο καταδικασθείς ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, θα εξακολουθεί να λαμβάνει τον μισθό του ευρωβουλευτή, χωρίς τις αποζημιώσεις, ένα ποσό περίπου της τάξης των 6.000 ευρώ τον μήνα.
 
Μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής ακόμη και φυλακισμένος. Για να εκπέσει, αφενός πρέπει να τελεσιδικήσει η απόφαση στον Άρειο Πάγο και αφετέρου, με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποδεικνύεται ότι διέπραξε το έγκλημα για το οποίο φυλακίστηκε, λόγω της θέσης του ως ευρωβουλευτή.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis