Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 05/10/2020

Το δικό του μήνυμα εν όψει της έκδοσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

O κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ετυμηγορία της δίκης της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί. Ο υπουργός υποστήριξε για τη Χρυσή Αυγή ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη ενώ προσέθεσε σε υψηλούς τόνους:

«Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.»

Υπενθυμίζεται ότι τη δράση της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν μέσα από άρθρα τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Χρυσοχοΐδης για τα μέτρα: Εποπτεύουμε την εφαρμογή για το μηδενισμό του προβλήματος

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του αντάρτικου πόλης στη χώρα, τονίζοντας ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει». Σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι είναι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις και πως «εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin.»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και τις εικόνες συνωστισμού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει υπερπροσπάθεια για να εφαρμοστούν τα μέτρα με ήπια μέσα, ενώ έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γι’ αυτό τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς.

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» σημείωσε, λέγοντας ότι η δουλειά της Πολιτείας και των Αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη «το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες […] Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα.»

Για καταλήψεις: Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά

Αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία».

Αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.»

Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, επεσήμανε καταλήγοντας.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis