Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:16 | 15/01/2020

Στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι και την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ και την Ολγα Τρέμη.

Mιλώντας για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και πρόσθεσε ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς, ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό».

«Χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου μέλη σπείρας είχαν συλληφθεί 200 φορές»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια επεσήμανε ότι μέλη σπείρας που συνελήφθησαν πριν από 20 ημέρες διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί 200 φορές και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και τις 200 φορές εξαιτίας του νόμου Παρασκευόπουλου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αποδιοργανώθηκαν, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν.

«Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Ακόμα απαντώντας στα περιστατικά άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας από πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με το οπτικό υλικό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανακρίσεις και κατέστησε σαφές ότι «όποιος αστυνομικός δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα να υπάρξει αστυνομική βία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσω τάμπλετ απευθείας οι κλήσεις στην Τροχαία και στην Εφορία

«Είμαστε στα μισά του δρόμου για τα Εξάρχεια»

Όσον αφορά το θέμα των Εξαρχείων ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «είμαστε στα μισά του δρόμου, δεν μπορεί να υπάρχουν κλειστές γειτονιές που να κυριαρχεί το έγκλημα και τα ναρκωτικά. Στα Εξάρχεια υπάρχουν ακόμα πολλά ναρκωτικά. Στο επόμενο δίμηνο όμως δεν θα υπάρχουν».

Για την δε ΑΣΟΕΕ τόνισε ότι «καθημερινά εμπεδώνεται η ειρήνη» καθώς πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια και ο φόβος σε φοιτητές και καθηγητές.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την βαριά τρομοκρατία»

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η χώρα έχει ξεμπερδέψει με την λεγόμενη «βαριά τρομοκρατία» απάντησε κατηγορηματικά «Όχι, καθόλου» και εξέφρασε την ανησυχία του γιατί πλέον έχει προστεθεί ο κίνδυνος και τις ισλαμικής τρομοκρατίας καθώς η Ελλάδα είναι ανοικτό κράτος.

«Ο Μητσοτάκης είναι κεντρώος, φιλελεύθερος πολιτικός»

Για την απόφασή του να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Αισθάνομαι την ανάγκη ότι χρωστάω. Θέλω να δώσω πολλά πράγματα στη χώρα και στους πολίτες και θα το κάνω με ακόμη περισσότερη διάθεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός ο οποίος εκφράζει τον χώρο του κέντρου. Χιλιάδες συμπολίτες μου από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΔ και συντάσσονται με τις πολιτικές Μητσοτάκη».

«Το ΚΙΝΑΛ είναι χρήσιμο»

Ερωτηθείς για το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ενδιάμεσος χώρος υπό την προϋπόθεση να βλέπει ο κόσμος ότι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν εθνικούς στόχους. Ερωτηθείς εάν το κάνει αυτό το Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: «Σε ένα βαθμό φαίνεται ότι το κάνει σε ένα άλλο βαθμό προφανώς όχι».

«Καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος»

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς για την συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή καθώς δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε πάντως πως είναι ένας καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας.

real.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis