Χρυσοχοΐδης – Ραγκούσης: «Βεντέτα» μεταξύ των παλιών συντρόφων

Χρυσοχοΐδης – Ραγκούσης: «Βεντέτα» μεταξύ των παλιών συντρόφων

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι ο νέος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλοι ήξεραν ότι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Η τοποθέτηση του βουλευτή της Β' Πειραιά στη θέση του τομεάρχη δεν ήταν μόνο ένα σήμα ότι τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας θα συμμετάσχουν οργανικά στην ηγετική ομάδα του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Έδειξε ταυτόχρονα την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παίξει ασφυκτικό pressing στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ όχι μόνο δεν έχει περίοδο χάριτος, αλλά έχε μπει ευθύς εξαρχής στο πολιτικό στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν τον κ. Χρυσοχοΐδη εκπρόσωπο της «πολιτικής χωρίς αρχές» (λόγω της υπουργοποίησής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και βασικό εκφραστή της «παλινόρθωσης του κράτους της Δεξιάς».

Στη γενική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται το ταπεραμέντο του Γιάννη Ραγκούση που είναι διαπρύσιος οπαδός του «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση.

Η πρώτη κόντρα

Όπως αναμενόταν, η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων ξεκίνησε με το «καλημέρα». Πριν κλείσει 24 ώρες στη νέα θέση του, ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον διορισμό του Μιχάλη Καραμαλάκη ως επικεφαλής της ΕΛΑΣ. Σε ανακοίνωση του ο κ. Ραγκούσης αναφέρει: «Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου: «και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα για να μου χρωστάει», προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης κι αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Αλμπάνης Γιάννης

Πηγή:  cnn.gr