Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 28/05/2020

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στη συνοριακή γραμμή του Έβρου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικείμενη κατασκευή φράχτη στο νότιο τμήμα του νομού ενώ έστειλε μήνυμα για την ασφάλεια των συνόρων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη:

Το ότι είμαι στον Έβρο δεν αποτελεί είδηση, εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσονται τα σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση, χρειάζεται διαρκώς επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και χρειάζεται πάντα να αποφεύγουμε τον εφησυχασμό.

Με εντολή και συντονισμό του πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία. Δε συμβαίνει τίποτα το έκτακτο τίποτα το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς, η ασφάλεια μας.

Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά την διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν εδώ και θα τους αντικαταστήσουμε με τους 400 που έχουμε προσλάβει ,όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε.

Μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι αστυνομικοί αυτοί, θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί που είναι τώρα εδώ στα σπίτια και τις υπηρεσίες τους.

Θέλω να σας πω λοιπόν ότι με απόλυτη ψυχραιμία με σχέδιο και στρατηγική φυλάξουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε το φράχτη στη βάση των συμφερόντων της χώρας και τέλος να είστε βέβαιοι όλοι σας ότι οι φύλακες είναι εδώ, η Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα έχει σχέδιο έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής.

Για την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δηλώσεις έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ο οποίος στάθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας στην Κατασκευή του φράχτη:

Είχαμε μία τεχνική συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και μηχανικούς της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρχει η συνεργασία που απαιτείται για την καλύτερη διάρθρωση όλου του έργου που αφορά την κατασκευή του φράκτη.

Οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα είναι παρόντες και θα συνδράμουν καθότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Στόχος είναι να γίνει ένα ισχυρό έργο, ένα τεχνητό εμπόδιο που θα έχει και την κατασκευαστική ισχύ για να είναι περισσότερο σταθερό αλλά και να αντιμετωπίζει τυχόν προσπάθεια εισβολής επί του ελληνικού εδάφους

radioevros.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis