Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 11/04/2019

Κύριε Δ/ντά,
Την 09/04/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ενώσεώς μας στην πρώην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θηβών παρουσία συναδέλφων, οι οποίοι μας εξέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σχετικά με τα υπηρεσιακά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. 

[custom:google-ads]

Κατόπιν τούτου, υπήρξε συνάντηση με τον κ. Δ/τή του Α.Τ. Θηβών με τον οποίο συζητήθηκαν τόσο οι υπηρεσιακές ανάγκες όσο και οι υποχρεώσεις της Υπηρεσίας (τήρηση των διατάξεων του Π.Δ.394/2001 και των σχετικών διαταγών του Αρχηγείου του Σώματος) απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν καθημερινά σε πέρας, το δύσκολο και πολυπρόσωπο υπηρεσιακό τους καθήκον, το οποίο συνίσταται στην καθημερινή επιτήρηση της γέφυρας του Πυρί Θηβών (καταυλισμός Ρομά), εκτέλεση έκτακτων και τακτικών μεταγωγών επί καθημερινής σχεδόν βάσης, αστυνόμευση της πόλεως των Θηβών, αστυνόμευση κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών εντός της πόλεως των Θηβών, μέτρα τάξης σε δικαστήρια-αθλητικούς αγώνες κτλ. Υπενθυμίζουμε δε, ότι με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών καταργήθηκε το Τ.Τ. Θηβών με αποτέλεσμα τη μετατροπή του Α.Τ. Θηβών, λόγω αρμοδιοτήτων, σε μεικτό Αστυνομικό Τμήμα ενώ το ανθρώπινο δυναμικό ίσως να μην υπολείπεται σε σχέση με τις οργανικές θέσεις, πλην όμως αποτελεί γεγονός ότι δεν επαρκεί για τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους της, για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Θηβών παραμένοντας ταυτοχρόνως, αρωγός στα προβλήματα των συναδέλφων μας οι οποίοι εκτός της δύσκολης υπηρεσιακής πραγματικότητας και αντί να τυγχάνουν αναγνωρίσεως του επιτελούμενου έργου τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν την υπερεργασία, τη μη χορήγηση των δικαιούμενων ημερησίων αναπαύσεων (ουδείς υπηρετών στο Α.Τ. Θηβών χωρίς οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις), τη μη έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση άνευ υπάρξεως σοβαρών ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών παρά και την προ ημερών, υπ.αρίθ. 1005/19/660326 από 30/03/2019 σχετική διαταγή του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 όπως τροπ. με Π.Δ 173/2013.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας θα συνεχίσει να πράττει ότι προστάζει το συνδικαλιστικό της καθήκον διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της.

            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας                  ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis