Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 04/01/2015

 

«Εγώ δεν είμαι τζιχαντιστής, δεν αγαπώ το αίμα. Είχα καταλάβει ότι με παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες και προσπαθούσα να διαφύγω. Δεν ήθελα οποιαδήποτε συμπλοκή το βράδυ, που θα μπορούσε να είχε αιματηρές συνέπειες. Δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν. Ήταν άσκοπο να σκοτώσω 1-2 ανθρώπους, δεν ταιριάζει με εμένα» φαίνεται να είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον συνήγορό του κ. Φραγκίσκο Ραγκούση σχετικά με τις συνθήκες «συνάντησής» του με τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που είχε στην κατοχή του.

 Μάλιστα αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρακολούθησή του, επιχειρούσε να καταλάβει το μέγεθός της, την απόσταση, και για αυτόν τον σκοπό έβγαινε στην αυλή κάνοντας ότι σκουπίζει ή φύτευε στον κήπο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έξοδός του από το σπίτι με το ποδήλατο, το μεσημέρι του Σαββάτου, προκειμένου να καταλάβει αν τον παρακολουθούν και να βρει τρόπο διαφυγής.

Ζούσε κάτω από ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό 

«Όλο αυτό τον καιρό ένα χρόνο περίπου τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας και καμιάς δυνατότητας για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος επιχειρώντας να κερδίσει την ελευθερία του κάτω από τον κλοιό αυτό που ένοιωθε να στενεύει καθημερινά. Εκείνο το οποίο έχει να δηλώσει είναι ότι ο ίδιος κάτω από δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού   

  Στην συνέχεια ο συνήγορος του «Μανώλη της 17Ν» διάβασε ένα κείμενο δηλώσεων του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως εκείνος του την υπαγόρευσε: «Καμιά συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δοσιλόγων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτήρας και καμιά ανάθεση, καμιά ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσιλόγων Σαμαρά-Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας αγώνας».

 Δεν θα το βάλει κάτω  

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη χρημάτων για την ενοικίαση του χώρου και αγοράς του οπλισμού, ο κ. Ραγκούσης απάντησε πως αυτό εντάσσεται στην επαναστατική του δράση και δεν προτίθεται να δώσει καμία πληροφορία για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τα σχέδια εντοπισμού του ή και πως τα προμηθεύτηκε αυτά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει καμία δήλωση ούτε στο στάδιο της προανάκρισης, ούτε και στο στάδιο της ανάκρισης. Αποτελούν σχέδια επαναστατικής του δράσης. Είπε ότι δεν το βάζει κάτω και αυτή ήταν η τελευταία κουβέντα του» επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης.

Γιατί δεν διέφυγε αφού είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούν  

Σε ερώτηση αφού είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούσαν γιατί δεν προσπάθησε να διαφύγει, ο κ. Ραγκούσης απάντησε: «Προσπάθησε και πάνω στην προσπάθεια του συνελήφθη. Προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή, που θα αποφάσιζε ο ίδιος ότι η δυνατότητα διαφυγής θα ήταν η κατάλληλη». Διέψευσε επίσης, ότι τον είχε επισκεφθεί κανείς στο σπίτι και κανείς δεν εντάσσεται στην οργάνωση της όλης δράσης του, ενώ υποστήριξε ότι το σπίτι το νοίκιασε ο ίδιος επιχειρώντας να εξασφαλίσει τις υποτυπώδεις συνθήκες της ελευθερίας του, «ενός αγαθού που τόσο πολύ πόθησε» όπως τόνισε ο συνήγορός του.

Σε άλλη ερώτηση αν σχεδίαζε κάποια ενέργεια μόνος του, ο κ. Ραγκούσης απάντησε πως αυτό εντάσσεται στην επαναστατική του δράση και δεν πρόκειται να δώσει κάποια σχετική πληροφορία.   

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis