Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:47 | 29/11/2018

Μετά από αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΔΣ αντίστοιχα κ.κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ και Χρήστο ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ και το Μέλος του ΔΣ κ. Παναγιώτη ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ, μαζί με το Προεδρείο του σωματείου, επισκέφθηκαν το ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου, τις στεγαζόμενες σε αυτήν Υπηρεσίες καθώς και το ΑΤ Λουτρακίου προκειμένου να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων μας.

[custom:google-ads]

Για άλλη μια φορά η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας βρέθηκε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε η υποστελέχωση και αποδυνάμωση της αστυνομικής Υπηρεσίας σε σχέση με το δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών κρατουμένων. Παρά τις επανειλημμένες μας παρεμβάσεις προς την Ηγεσία για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός με αποτέλεσμα να διογκώνεται το άγχος και η αγωνία των συναδέλφων μας για το αύριο.

Η πλέον απαράδεκτη κατάσταση υπάρχει όμως στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της παντελούς έλλειψης παρεμβάσεων για τη βελτίωση της κατάστασης, ώστε να ισχύουν και να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από το π.δ. για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Κοινή αγωνία των συναδέλφων, με τους οποίους μιλήσαμε, ήταν το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση δεν πέρασε από την Κόρινθο. Προβλήματα δεν επιλύθηκαν, το κτήριο κρίθηκε κατάλληλο (!), κλείνοντας τα μάτια στο πρόβλημα και στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας  των συναδέλφων μας. Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει υποδομή για πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλες τις Υπηρεσίες. Τα κρατητήρια βρίσκονται στο ισόγειο εκπέμποντας ένα διαρκές  SOS  καθώς ο αξιωματικός Υπηρεσίας είναι σε άλλο όροφο...

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η καταπόνηση και η υπερεργασία του αστυνομικού προσωπικού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχέδιο αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», ενώ την ίδια ώρα δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά του. Για να είναι αποτελεσματικό αυτό το σχέδιο, πρέπει ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της ΔΑ Κορίνθου να μην ασχολείται με τίποτε άλλο, αφού η Ηγεσία δεν έχει μεριμνήσει για την ενίσχυσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα Αστυνομικά Τμήματα Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, βγάζουν κοινή περιπολία και το όχημα διανύει λόγω των μεγάλων αποστάσεων πολλά χιλιόμετρα με κίνδυνο να βρεθεί σε απομακρυσμένη περιοχή αν υπάρξει ανάγκη για άμεση επέμβαση στις αστικές περιοχές. Πάντως επισημάνθηκε ότι ακόμα και αυτή η περιπολία την περίοδο των αδειών θα είναι ένα ερώτημα πώς θα εξασφαλίζεται. Με έμφαση τέθηκε όμως από τους συναδέλφους και το πρόβλημα με τα ρεπό, ακόμα και τώρα που δεν υπάρχουν θερινές άδειες.

Ως Ομοσπονδία καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την Ηγεσία διότι απαιτεί από το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό να επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις διαταγές που εκδίδει το Αρχηγείο, ενώ δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την αναγκαία δύναμη ούτε για τις απαραίτητες υποδομές.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στους κινδύνους που απειλούν τους συναδέλφους μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία τους.

Η πολυδιαφημιζόμενη αναδιάρθρωση δεν πέρασε ποτέ από την ΔΑ Κορίνθου. 

Με προσωπικό εξουθενωμένο και οχήματα ακατάλληλα, το μόνο που ενισχύουμε είναι η έκθεση όλων σε κίνδυνο.

Ντροπή τους!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis