Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 19/05/2018

Την 17η Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου, έλαβε χώρα ένα πρωτόγνωρο συμβάν το οποίο δεν έχει προηγούμενο στις δικαστικές αίθουσες του νομού Λακωνίας τα τελευταία χρόνια.

   Συγκεκριμένα, αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταδικαστεί με κάθειρξη και αποφυλακίστηκε σύντομα, σε μικρό χρονικό διάστημα, με τον ευνοϊκό για τους παραβάτες Νόμο Παρασκευόπουλου, προσπάθησε ανεπιτυχώς με όπλο (περίστροφο), εντός του δικαστηρίου,  να αφαιρέσει τη ζωή πολιτών  και της μοναδικής γυναίκας συναδέλφου μας η οποία εκτελούσε υπηρεσία στο δικαστήριο.

   Λόγω του ανωτέρω συμβάντος, σε συνδυασμό με παρόμοια περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τα προηγούμενα χρόνια σε δικαστικές αίθουσες της Ελληνικής Επικράτειας, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμμεσα να προβεί:

 

α. Στην τοποθέτηση μαγνητικών πυλών (XRAY) σε όλες τις δικαστικές αίθουσες της χώρας, προκειμένου να γίνετε ουσιαστικός και αποτελεσματικός προληπτικός έλεγχος των εισερχομένων σ΄ αυτές.

β. Στη σύσταση και δημιουργία δικαστικής αστυνομίας η οποία να αναλάβει αποκλειστικά τη φύλαξη των δικαστηρίων όλης της χώρας.

 

   Μέχρι να τεθούν σε εφαρμογή τα ανωτέρω η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμμεσα:

 

1. Να καλύψει τις είκοσι οκτώ (28) κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ώστε οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την επιτήρηση των δικαστηρίων του νομού Λακωνίας (Εισαγγελία Σπάρτης και Γυθείου) να έχουν τη δυνατότητα στελέχωσης πλήρως επανδρωμένων εποχούμενων περιπολιών δύο ατόμων και η επιτήρηση των δικαστικών αιθουσών κατά την ακροαματική διαδικασία να γίνετε οπωσδήποτε με δύο αστυνομικούς.

2. Να προβεί στην αύξηση των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ώστε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας να αποκτήσει ίδιο αριθμό αστυνομικών με τις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ελλάδος που αστυνομεύουν ίδιο ή παρόμοιο αριθμό κατοίκων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η αυξανόμενη εγκληματικότητα και να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους του νομού μας.

 

   Τέλος, καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω συμβάν και ταυτόχρονα οφείλουμε να συγχαρούμε, τη μοναδική γυναίκα συνάδελφο μας για την άψογη, ψύχραιμη, επαγγελματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος, τους συναδέλφους που προσέτρεξαν για βοήθεια και κυρίως τους πολίτες οι  οποίοι με κίνδυνο για τη ζωή τους βοήθησαν τη συνάδελφό μας να αφοπλίσει και συλλάβει το δράστη, προλαβαίνοντας δυσάρεστες καταστάσεις για τους παρευρισκόμενους.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΟΣΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΥ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis