Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 21/10/2015

Η φημολογία για την αποκλειστική προστασία του Γάλλου προέδρου από Ελληνίδα υπαστυνόμο, που υπηρετεί στην Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, η οποία πήρε... ροζ διαστάσεις από τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, που αναπαρήγαγε την είδηση από ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αποδίδεται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε... διαφημιστικό τρικ ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών προστασίας VIP και μελών της τεχνικής αυτοάμυνας Krav Maga (Κραβ Μαγκά).

 Όλα ξεκινούν μετά την επίσκεψη στελεχών της Γαλλικής αστυνομίας στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την ασφάλεια κινήσεων του Γάλλου προέδρου, και να ενημερωθούν από τους Έλληνες συναδέλφους τους για τους χώρους του κοινοβουλίου και τα σημεία διέλευσης και παραμονής του κ. Ολάντ.

Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχε και η εντυπωσιακή υπαστυνόμος, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε περάσει σχολείο της ιδιωτικής εταιρείας προστασίας επισήμων, ενώ ασχολείται με την ισραηλινή πολεμική τέχνη αυτοπροστασίας Κραβ Μαγκά σε σχολή της Γλυφάδας, μαζί με άλλους συναδέλφους της από τη Βουλή.

Από εκείνη τη στιγμή «διέρρευσε» η πληροφορία ότι στο... πλευρό ασφαλείας του Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται η Ελληνίδα υπαστυνόμος, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της από την εκπαίδευση.

Ακολούθησε η σεξιστική αναπαραγωγή της είδησης από τη Le Figaro, που άφηνε υπονοούμενα για την... αδυναμία του Γάλλου προέδρου στις ωραίες γυναίκες, και πως ήταν μία «κίνηση ευχαριστίας» του Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξή του προς την Ελλάδα. Μετά από έντονες επικρίσεις, η εφημερίδα με tweet ζήτησε συγνώμη από την Ελληνίδα υπαστυνόμο και τους αναγνώστες της.

Την ίδια ώρα η Βουλή εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: «Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην αποκλειστική συνοδευτική ασφάλεια του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, από πρόσωπο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων».

Χθες το απόγευμα εξελίχθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να σχεδιαστούν τα μέτρα ασφαλείας άφιξης, κίνησης και διαμονής του Γάλλου προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού.

Ο κ. Ολάντ θα φθάσει στη χώρα μας το μεσημέρι της Πέμπτης, όπουμέσα από μία «εκκενωμένη» διαδρομή, θα φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο για να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
 
Σε διάφορα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα που εντοπίζονται σταθμευμένα κατά μήκος της.
 
Από αέρος θα εποπτεύουν τις μετακινήσεις του κ. Ολάντ και τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτων κινήσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο και την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχετικοί αποκλεισμοί «κυκλοφορίας» θα υπάρξουν και στο εσωτερικό της Βουλής,για εργαζόμενους και δημοσιογράφους, που θα παραμείνουν στους τόπους εργασίας τους, το διάστημα παραμονής του κ. Ολάντ στο εσωτερικό της.

Θα απαγορευθεί επίσης και η χρήση κινητών τηλεφώνων. Όσοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία την ομιλία του κ. Ολάντ στην Ολομέλεια του Σώματος θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Αθήνα θα μοιάζει «απαγορευμένη πόλη» για την κίνηση των πολιτών, τουλάχιστον στο κέντρο της και τα σημεία κίνησης του Γάλλου Προέδρου, κάτι για το οποίο θα υπάρξουν αναλυτικές αστυνομικές ανακοινώσεις για την μετακίνηση των Αθηναίων.

Στο μεταξύ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας θα βρίσκονται σε εγρήγορση αναπτύσσοντας ένα ευρύ «πληροφοριακό δίχτυ», για την αποτροπή τρομοκρατικών, ακτιβιστικών ενεργειών και καταλήψεων δημοσίων κτιρίων.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis