Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 17/12/2014

 

Ανοίγουν οι πόρτες της φυλακής για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, σε βάρος του οποίου οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση  για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε  σήμερα – και ενώ αναμένεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
 
Σχετική πρόταση είχε κάνει προς το συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας κ. Σταυρούλα Στεφανάτου. Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας την πρόταση της έκρινε ότι μπορεί  να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου βουλευτή με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο Στ. Μπούκουρας μπορεί να μεταβεί σήμερα στη βουλή για να ψηφίσει χωρίς χειροπέδες (σ.σ. είχε δοθεί χθες σχετική άδεια σε όλους τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α από τον εισαγγελέας των φυλακών).  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που «μέτρησε» στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών – εισαγγελέων και δικαστών μελών του συμβουλίου – ήταν το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας  έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.
 
«Το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο οτι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του», ανέφερε η κ. Πανταζή Βάσω συνήγορος του Στ. Μπούκουρα.
 
Το βούλευμα
 
Και ενώ οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο βουλευτή τις επόμενες ημέρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών και κ. Ισίδωρος Ντογιάκος  με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει  να παραπεμφθούν σε δίκη 70 κατηγορούμενοι  μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές  του  κόμματος, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
protothema.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis