Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 19/07/2019

Άρθρο των:

Χύτα Κωνσταντίνου – Γενικού Γραμματέα Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Χρυσάφη Γρηγορίου – Ειδικού Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Καρδιασμένου Μιχάλη – Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Η ορθή απόφαση της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας να ενισχυθούν επιτέλους οι μάχιμες Υπηρεσίες της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια αποδεκατιστήκαν από έμψυχο δυναμικό εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και των εναπομείναντων εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και αποτελούσε το κορυφαίο αίτημά μας και με συγκεκριμένες προτάσεις σε κάθε συνάντηση της Ένωσης Αθηνών με την εκάστοτε Ηγεσία.

Θα θέλαμε όμως να διασαφηνίσουμε ως μέλη της Διοίκησης της μεγαλύτερης πρωτοβάθμιας Ένωσης Αστυνομικών της χώρας και εκλεγμένοι πρόσφατα από χιλιάδες μέλη μας που υπηρετούν σε ΌΛΕΣ τις Υπηρεσίες των γεωγραφικών ορίων της Αθήνας, ότι καταδικάζουμε δημόσιες δηλώσεις συνδικαλιστών, οι οποίοι στον βωμό της δημοσιότητας και της προσωπικής προβολής, καθώς το συγκεκριμένο θέμα πουλάει αυτό το χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ, δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν δημοσίως υποτιμητικά όλους συλλήβδην τους συναδέλφους μας που δεν υπηρετούν σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής ή επέστρεψαν στην Αθήνα από αποσπάσεις.

Μην ξεχνούν επίσης ότι με πολλούς από αυτούς που κατηγορούν είναι κάθε τρία χρόνια συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο χωρίς να ενοχλούνται! Το πόσοι θα πρέπει να υπηρετούν στις Επιτελικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου είναι θέμα καλής ή κακής διαχείρισης του προσωπικού από την Ηγεσία και όχι ευθύνη των υπηρετούντων συναδέλφων.

Από την στιγμή που υπάρχουν όμως, κάποιοι θα πρέπει να υπηρετούν και σε αυτές τις Υπηρεσίες για να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλιώς ας καταργηθούν..

Το ζήτημα είναι να θεσμοθετηθεί σύστημα αντικειμενικής αξιολόγησης του προσωπικού και όχι να επαφίεται κάθε φορά στον εκάστοτε Διοικητή να διώχνει τους μη αρεστούς στον ίδιο, χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση, όπως παρατηρούμε αυτές τις ημέρες με αφορμή την πρωτοβουλία της νέας Ηγεσίας για μείωση του προσωπικού αυτών των Υπηρεσιών.

Επίσης, η ορθή διακοπή αποσπάσεων ξεχασμένων για χρόνια στην επαρχία από Υπηρεσίες της Αθήνας για "υπηρεσιακούς" δήθεν λόγους, είναι απαράδεκτο να συμψηφίζεται με τους συναδέλφους που αποσπάστηκαν για σοβαρούς και πραγματικούς λογούς υγείας των ίδιων ή μελών την ίδιας οικογένειάς τους, καθώς και με όσους αποσπάστηκαν πριν ένα μήνα πρόσκαιρα σε αεροδρόμια της χώρας όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και θα επέστρεφαν στις Υπηρεσίες τους τον Σεπτέμβριο.

Το ρητό μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στον βωμό οποιουδήποτε υπηρεσιακού ή συνδικαλιστικού συμφέροντος. Δεν θα γίνουμε κλακαδόροι καμιάς Ηγεσίας ούτε είναι ρόλος μας να συνδιοικουμε..

Ο καθείς εκεί που ετάχθη. Είμαστε εκπρόσωποι όλων των μελών μας ανεξαρτήτως που υπηρετούν και σε κάθε περίπτωση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους από την Διοίκηση θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε δυναμικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis