Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 19/06/2016

Όπλα και πυρομαχικά αποθηκευμένα σε “γιάφκα” και με την πρόθεση να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ψάχνουν να βρουν οι βέλγικες αρχές, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι τα πυρομαχικά έχουν αποθηκευτεί από Ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Τις περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 έλεγχοι σε σπίτια και αποθήκες και 40 άνθρωποι οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις σε όλο το Βέλγιο. Δώδεκα από αυτούς τέθηκαν προσωρινά υπό κράτηση, ενώ σε τρεις εξ αυτών -βέλγικης υπηκοότητας- απαγγέλθηκαν κατηγορίες πως προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

 

 

 

Υπήρξαν ακόμα ισχυρισμοί πως ίσως να σχεδίαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βελγίου κόντρα στην Ιρλανδία για το Euro. Πάντως ούτε όπλα ούτε πυρομαχικά έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί στις εξονυχιστικές έρευνες, οι οποίες περιελάμβαναν ελέγχους σε 15 γκαράζ και αποθήκες. Η βέλγικη αστυνομία ισχυρίζεται ακόμα πως ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία δεν έχει παρέλθει.

 

 

Independent, newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis