Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 04/06/2015

Τις διαδρομές και τα ταξίδια των «ληστών του Διστόμου» και των συνεργών τους αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Την ίδια ώρα που τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα σενάρια των αξιωματικών για όσμωση τρομοκρατών-ποινικών, οι ειδικοί αναζητούν νέα σπίτια-κρησφύγετα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

«Το σπίτι που εντοπίσαμε στα όρια Αγριάς - Λεχωνίων ήταν το ?οικογενειακό? σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη, εκεί όπου διέμενε με τη σύντροφό του και το παιδί τους - δεν ήταν δηλαδή ?επιχειρησιακό?. Μετά το Πάσχα, η κοπέλα φαίνεται να αποχώρησε, πιθανότατα για τη Σλοβακία από όπου κατάγεται. Εκτοτε, φαίνεται ότι ο Τσιρώνης διέμενε με τους συνεργούς του στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου», εξήγησε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο οίκημα βρέθηκαν δεσμίδες χαρτονομισμάτων από τις ληστείες, ένα λάπτοπ, αλλά όχι όπλα και πυρομαχικά όπως στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γρ. Τσιρώνης -και όχι μόνο- να έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στο εξωτερικό, τόσο στη Σλοβακία όσο και αλλού. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται και άλλα σπίτια. «Θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλα κρησφύγετα, τα οποία θα προκύψουν στην πορεία των ερευνών».

Οπως δήλωσε στους αστυνομικούς η ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας στην Αγριά, ο «ληστής με τα μαύρα» που καταζητούνταν από το 2006 είχε εμφανιστεί ως ενοικιαστής με το ονοματεπώνυμο Δημήτρης Ζέρβας και είχε παρουσιαστεί σαν... καλός οικογενειάρχης που μάλιστα σκεφτόταν να αγοράσει το σπίτι.

Η ιδιοκτήτρια -με την οποία οι αξιωματικοί είχαν μέχρι στιγμής μόνο τηλεφωνική επικοινωνία καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό- ισχυρίζεται ότι δεν ενοικίασε, αλλά παραχώρησε το σπίτι στον νεαρό, προκειμένου να καλύψει ο ίδιος τα έξοδά του και να το συντηρεί μέχρι να αποφασίσει αν τελικά θα το αγοράσει.

Χωρίς μισθωτήριο
Επομένως δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο που θα μπορούσε να οδηγήσει ένα βήμα περαιτέρω τους ειδικούς μέσα από αριθμό δελτίου ταυτότητας.

Πιο τυχεροί στάθηκαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου βρέθηκε ένα ακόμη, δεύτερο δελτίο ταυτότητας με στοιχεία διαφορετικά από αυτά του Δ. Ζέρβα.

Το έγγραφο, που φαίνεται πως είναι πλαστό, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν με το συγκεκριμένο δελτίο έχουν νοικιαστεί άλλα σπίτια-κρησφύγετα. Πάντως, εκτιμάται ότι δικό του σπίτι διατηρούσε και ο Σπύρος Χριστοδούλου, όπως και οι υπόλοιποι συνεργοί των «ληστών του Διστόμου».

 

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis