Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 06/05/2016

Τέσσερα βασικά «σενάρια» εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για το κίνητρο και την προέλευση της αιματηρής επίθεσης εναντίον του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας το μεσημέρι της Πέμπτης.

 
Οι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια που εκπορεύεται από κρατούμενο από τις φυλακές Κορυδαλλού ο οποίος έτυχε νοσηλείας στο συγκεκριμένο γειτονικό νοσοκομείο ή από τον ιατρό αυτό. Όμως από την αρχική έρευνα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, αφού και ο ίδιος στην αρχική επαφή του με τους αστυνομικούς αρνήθηκε ότι «είχε οποιαδήποτε προστριβή για αυτό το θέμα».
 
Ακόμη ερευνάται αν η επίθεση σχετίζεται με κύκλωμα πλασματικών αιμοκαθάρσεων που είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών -το θύμα της επίθεσης ήταν βασικός μάρτυρας- αλλά και να πρόκειται για τρίτο «άγνωστο» θέμα και εκκρεμότητα του εν λόγω ιατρού.
 
Ωστόσο μετά και την πρώτη κατάθεση του ιατρού θύματος της επίθεσης τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με κύκλωμα προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων. Και αυτό διότι, όπως είπε ο ιατρός που κατέχει και τη θέση του προϊσταμένου του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ -τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση τον Μάρτιο του 2015- προχωρούσε σε μαζικές περικοπές σε σχετικές αγορές μηχανημάτων και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «κοστολογούσαν τις συσκευές 60.000 ευρώ και εγώ τους όριζα τιμές 15.000 ευρώ».
 
Με βάση αυτές τις αναφορές θεωρείται πιθανόν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνήσουν τη διαδικασία έγκρισης προμηθειών τους τελευταίους μήνες από την Υγειονομική Επιτροπή και αν υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως τη συσχετίσουν με την επίθεση κατά του ιατρού.
 
Ακόμη εξετάζονται τα υλικά από κάμερες, από σαρώσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων στην περιοχή κ.λπ.
 
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, όταν δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα που φορούσαν κράνος πλησίασαν το αυτοκίνητο του ιατρού. Ένας από τους δύο κρανοφόρους πυροβόλησε τρεις φορές το θύμα στα πόδια. Στη συνέχεια, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Για την υπόθεση υπάρχει ενημέρωση και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αφού δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση εμπλοκής ένοπλης οργάνωσης η οποία να προχώρησε σε επίθεση πάλι για ζήτημα «κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι τον Φεβρουάριο του 1990 είχε δολοφονηθεί στο Κολωνάκι ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος από την ένοπλη οργάνωση Επαναστατική Αλληλεγγύη, η οποία του απέδιδε στην προκήρυξη «απάνθρωπη συμπεριφορά».
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis