Ψάχνουν κι άλλες γιάφκες στην Αθήνα - Προσπάθησαν να καταπιούν τα usb οι Κούρδοι

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ "ΝΤΟΥ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Ψάχνουν κι άλλες γιάφκες στην Αθήνα - Προσπάθησαν να καταπιούν τα usb οι Κούρδοι

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ΕΛ.ΑΣ., μετά τις αποκαλύψεις των Αρχών, για τη δράση των προσώπων που συνελήφθησαν χθες σε γιάφκες όπου έκανε έφοδο η Αστυνομία.

Όλα αυτά, δέκα ημέρες πριν την έλευση του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, η οποία μέχρι να κλειδώσει πήρε ημέρες διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιους υπουργούς Νίκο Κοτζιά και Νίκο Τοσκα και πληροφορείται όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα είναι γεγονός μείζονος σημασίας για τα Ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα στοιχεία ως τώρα που έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό:

Το πρώτο, είναι η «σπουδή» των συλληφθέντων να εξαφανίσουν στοιχεία και ηλεκτρονικά ίχνη κατά τις στιγμές της σύλληψης τους κατά την έφοδο της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησαν να «καταπιούν» μικρά «φλασάκια» με αρχεία ενώ πετούσαν από τα παράθυρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να μην βρεθούν στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να βρουν και τους υπολογιστές αλλά και τα USB, και από χτες κάνουν «φύλλο και φτερό» οτιδήποτε περιέχεται σε αυτούς.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού που οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες.

Για αυτό το λόγο η αστυνομία αναζητά κι άλλες γιάφκες. Με την  βεβαιότητα ότι τέτοιες υπάρχουν, αναμένονται «ντου» και σε άλλα διαμερίσματα τα επόμενα 24ωρα.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη  δημοσιότητα στο ζήτημα καθώς  είναι νωπές οι μνήμες από τη σύλληψη στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών,  μελών  του DHKP-C που μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος οπλισμό και εκρηκτικό υλικό στην Τουρκία το 2013.


Με βάση και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και συμπληρώνουν ως τώρα το παζλ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συνελήφθησαν  να έχουν προχωρήσει σε δράσεις και στην Ελλάδα, και αυτό είναι κάτι που επίσης λεπτομερώς αναζητούν στην αντιτρομοκρατική.

Πηγή: alphafreepress.gr