Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:45 | 10/02/2015

 

Μόνο στη Χρυσή Ευκαιρία δεν έχει βάλει ακόμη αγγελίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος για να πουλήσει τις δίδυμες θωρακισμένες BMW που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο εκ των οποίων τη μία χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και η άλλη ξεκουραζόταν στο γκαράζ του Μαξίμου καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να δίνει στόχο.

Όπως σημειώνεται στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης η κυβέρνηση αναζητά κατά προτεραιότητα είτε άραβες σεΐχηδες είτε Ρώσους ολιγάρχες προκειμένου να αγοράσουν τις δύο αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες κρατικές BMW, αξίας 750.00 ευρώ εκάστη που είχαν αγοραστεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρώτη όπως είναι γνωστό προοριζόταν για τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά κατέληξε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και η δεύτερη για τον εκάστοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και κατέληξε στο στόλο των πρωθυπουργικών αυτοκινήτων, χωρίς όμως να χρησιμοποιείται.

Η πρώτη της εμφάνιση ως πρωθυπουργικό αυτοκίνητο είχε γίνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πάει με αυτή να παραλάβει την Άνγκελα Μέρκελ.

Προς το παρόν ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί αλλά η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μη χρησιμοποιούνται προκειμένου έστω και ως συμβολισμός να εξοικονομούνται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα σέρβις και τα καύσιμα τους.

Σε ότι αφορά τέλος, το ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη στο οποίο επίσης έχει τεθεί πωλητήριο να σημειωθεί ότι και στο πρόσφατο παρελθόν έγινε προσπάθεια να το ξεφορτωθεί το Δημόσιο αλλά δεν υπήρξε κάποια σοβαρή πρόταση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis