Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 01/11/2018

Ένα άτομο το οποίο ενδεχομένως να «χτυπάει» λεωφορεία από το μπαλκόνι του ψάχνουν στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις τελευταίες έξι επιθέσεις από το Σάββατο μέχρι προχθές σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές Ασφαλείας της Καλλιθέας ψάχνουν «πόρτα – πόρτα» στα συγκεκριμένα σημεία όπου έγιναν οι επιθέσεις κάνοντας λόγο για ένα άτομο το οποίο «ενδέχεται να έχει κάποια διαταραχή για να κάνει αυτές τις επιθέσεις από μπαλκόνι από κάποιο ιδιόκτητο σπίτι».

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να πρόκειται για κάποιο άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, το οποίος ωστόσο έχει προκαλέσει σοβαρά θέματα με τη συμπεριφορά του, τόσο στους επιβάτες όσο και στους οδηγούς. Το σενάριο ο δράστης να μη λειτουργεί μόνος του δεν έχει αποκλειστεί. Προχθές σημειώθηκε ακόμη μία επίθεση, με τους αστυνομικούς να διερευνούν την πιθανότητα εκτός από το αεροβόλο όπλο να χρησιμοποιεί και κάποια σφεντόνα, καθώς οι πέτρες φτάνουν με αρκετή δύναμη στα τζάμια και στις πόρτες των λεωφορείων.

[custom:google-ads]

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά τρεις ανήλικοι Ρομά για ακόμη μία επίθεση σε λεωφορείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους από αστυνομικούς του τμήματος Καματερού Αγίων Αναργύρων.

Οι τρεις ανήλικοι δράστες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να πετούν πέτρες σε ένα διερχόμενο λεωφορείο του ΟΣΥ που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή δρομολόγιο. Από τη συγκεκριμένη επίθεση δεν τραυματίστηκε κάποιος επιβάτης ή ο οδηγός του οχήματος, με τις περιπολίες της αστυνομίας στο συγκεκριμένο σημείο να αποδεικνύονται αποτελεσματικές.

Οι τρεις ανήλικοι μετά την επίθεση προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τρία ανήλικα αγόρια φέρονται να συνδέονται και με τις πάνω από 15 επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, όμως αυτό δεν έχει αποδειχθεί και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Σημειώνεται πως τα τελευταία περιστατικά με τη ρίψη πετρών σε διερχόμενα λεωφορεία στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους είχαν αναγκάσει τον ΟΑΣΑ να αλλάξει το δρομολόγιο.

Οι επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονταν κυρίως με πέτρες και άλλα αντικείμενα και τις περισσότερες φορές είχαν ως αποτέλεσμα να σπάνε οι υαλοπίνακες και σε κάποιες περιπτώσεις να τραυματίζονται ελαφρά και ορισμένοι επιβάτες. Οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να συνεχιστούν.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis