Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:49 | 14/09/2017

Ένας 38χρονος Έλληνας, με καταγωγή από τη Χιλή, αναγνωρίστηκε και αναζητείται να συλληφθεί ως ένα από τα έξι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, τα οποία χθες τα ξημερώματα προχώρησαν σε μία δυναμική και καταστροφική εισβολή με βαριοπούλες στα γραφεία της Turkish Airlines στον Άλιμο.

[custom:google-ads]

Οι «ακτιβιστές», όπως τους χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχεδόν παράλληλα, προέβησαν και σε μια… γκάφα, εισβάλλοντας σε πολυκατοικία που θεωρούσαν ότι διέμενε ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου Σταύρος Αρμπιλιάς. Τα μέλη του Ρουβίκωνα κόλλησαν φεϊγβολάν στην είσοδο του διαμερίσματος που εκτιμούσαν ότι έμενε ο αντιδήμαρχος και ένα μεγάλο πανό που εκτεινόταν από την ταράτσα της πολυκατοικίας έως το ισόγειο. Αφορμή της ενέργειάς τους ο θάνατος της εργάτριας καθαριότητας Ντανιέλας Πρελορέντζου, ωστόσο όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί στην συγκεκριμένη πολυκατοικία και το διαμέρισμα διέμενε ο αδερφός του αντιδημάρχου, ο οποίος δεν επιθυμούσε να υποβάλλει μήνυση.

Παρόλα αυτά με κείμενό του ο Ρουβίκωνας επιμένει ότι ο αντιδήμαρχος διαμένει στην πολυκατοικία που πήγαν όπως και ο αδερφός του, επιρρίπτοντας ευθύνη στα ΜΜΕ για αναφορές περί «γκάφας» και «σε λάθος σπίτι πήγαν».

Ο 38χρονος «Χιλιανός» που αναζητείται για την επίθεση στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών, φέρεται από τους αστυνομικούς ως ένα δραστήριο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. Η ταυτοποίησή του έγινε από κάμερες ασφαλείας εσωτερικά του κτιρίου, όταν κατέβαινε τις σκάλες μαζί με τους συνεργούς του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αναζητούμενος έχει συλληφθεί τέσσερις φορές για επιθέσεις του Ρουβίκωνα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Τειρεσία, στην ΕΡΤ και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ έχει και οκτώ προσαγωγές που σχετίζονται με παρεμβάσεις της συλλογικότητας.

Η επίθεση στην Turkish Airlines, καταγράφηκε στις 06:30 χθες τα ξημερώματα, όταν έξι άτομα που φορούσαν κράνη και καπέλα εισέβαλλαν σε κτίριο στη Λ. Ποσειδώνος 77, όπου στον 3ο όροφο στεγάζονται γραφεία των τουρκικών αερογραμμών. Αρχικά οι νεαροί κατεδάφισαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, πέρασαν στο εσωτερικό του, δύο από αυτούς ακινητοποίησαν τον φύλακα και οι υπόλοιποι ανέβηκαν στον 3ο όροφο όπου επιχείρησαν να σπάσουν την είσοδο των γραφείων χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς η πόρτα ήταν θωρακισμένη. Στη συνέχεια αποχώρησαν όπως ακριβώς ήρθαν, χωρίς να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις. Η ενέργεια μελών του Ρουβίκωνα έγινε με αφορμή την απεργία πείνας δύο εκπαιδευτικών στην Τουρκία, οι οποίοι απολύθηκαν ως αντικαθεστωτικοί που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και αργότερα συνελήφθησαν.

Δείτε το βίντεο αππό την επίθεση:

https://www.liveleak.com/view?i=f31_1505291496

Οι ενέργειες του Ρουβίκωνα έγιναν για ακόμη μία φορά αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία να τις συνδυάζει με τη ρίψη χημικών κατά των μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σε ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Όταν εργαζόμενοι -που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

Πηγή: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis