Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 06/11/2019

Την ενημέρωση και την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη των λιμενικών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου καθώς των περιπολικών σκαφών για την καλύτερη διαχείριση του ανθρωπιστικού έργου που προσφέρουν κατά τη διάσωση προσφύγων – μεταναστών αναλαμβάνει από σήμερα κλιμάκιο της ιατρικής υπηρεσίας του Αρχηγείου ΛΣ .

[custom:google-ads]

Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση στο αίτημα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του Λιμενικού, που εδώ και χρόνια τονίζουν  ότι «οι αυξανόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές με τις συνακόλουθες απώλειες ανθρώπινων ζωών, πέραν της σωματικής κόπωσης του στελεχικού δυναμικού, υποβάλλουν τα καταπονημένα στελέχη σε συχνό επιχειρησιακό στρες» και εξηγούν πως «τα στελέχη αυτά, σχεδόν καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έρχονται αντιμέτωπα με εικόνες που τα συγκλονίζουν. Καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την απόγνωση και τον σπαραγμό ενηλίκων και παιδιών, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή».


Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ   ξεκίνησε σήμερα 6/5/19 στον Πειραιά, η "εκπαίδευση"των στελεχών του περιπολικού σκάφους 080 με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα διαχείρισης στρες και ψυχολογικής στήριξης.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, ενώ θα ακολουθήσουν δράσεις και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

limenikanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis