Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 03/04/2015

Οξείες είναι οι αντιδράσεις για το σημερινό άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα» και από πλευράς της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ως αρθρογράφος, ο κ. Πανούσης μιλάει σωστά.

Ως αρμόδιος υπουργός όμως πρέπει να επιλέξει: ή θα συνταχθεί με όσα καταγγέλλει βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών ή θα παραιτηθεί καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Γεννηματά: «Οφείλει να παραιτηθεί» ο κ. Πανούσης

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, «Αν ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να υπερβεί τις αγκυλώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του και να προστατεύσει τον πολίτη, αξιοποιώντας τις γνώσεις και το κύρος του, οφείλει να παραιτηθεί. Δεν αρκούν τα άρθρα …», τόνισε η πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι θέμα παραίτησης του κ. Πανούση είχε θέσει η κ. Γεννηματά και προχθές, με αφορμή την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, δηλώνοντας:

«Το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς «αντιεξουσιαστές», είναι: υπάρχει Κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Γιατί δεν μπορεί να καταστρέφεται η Δημόσια περιουσία, να γίνονται βανδαλισμοί, να παρεμποδίζεται η λειτουργία των ΑΕΙ και της Αυτοδιοίκησης, να απειλούνται πολίτες και ο Υπουργός και η Αστυνομία να μην παρεμβαίνουν. Και μάλιστα όταν και οι Πρυτανικές αρχές και ο Εισαγγελέας το ζητούν.

Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο Υπουργός τώρα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis