Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”;

ΠΙΝΑΚΑΣ
Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”;

Μέχρι πότε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αντέχουν να τα κάνουν όλα; Το ερώτημα επανέρχεται κάθε τόσο. Τελευταία αφορμή για να τεθεί ξανά ήταν η απόφαση για τη διάθεση ενός,ίσως και δύο αν χρειαστεί αρματαγωγών για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Χρόνια τώρα, έχει γίνει καθεστώς. Οτιδήποτε κι αν πάει στραβά η λεγόμενη κρατική μηχανή στρέφεται στις ΕΔ για να βρει τη λύση. Προφανώς οι ΕΔ πρέπει να βοηθούν όπως μπορούν σε δύσκολες στιγμές. Αλλά εδώ που έχουμε φθάσει δεν βοηθούν απλά. Έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τομείς ευθύνης του κράτους με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουν…

Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά. Αποδείχτηκε και χθες ότι όπου υπάρξει πρόβλημα η λύση αναζητείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας όλοι ζητούν τη βοήθεια των ΕΔ.

Κι αν δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι έκτακτα αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων για να διαπιστώσουμε ότι οι ΕΔ έχουν αναλάβει ολοκληρωτικά το έργο των αεροδιακομιδών και την ιατρική περίθαλψη όλων των κατοίκων του Αιγαίου.

Στις φωτογραφίες είναι μόνο οι τρεις πρώτες σελίδες από τις πιιο πρόσφατες ανακοινώσεις του ΓΕΣ! Θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία αναφέρεται σε αποστολές αεροδιακομιδής.

koinoniki_prosfora1

koinoniki_prosfora2

koinoniki_prosfora3

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι οι αποστολές της ΠΑ εντός του 2016 .916 αεροδιακομιδές ,2.152 ώρες πτήσης!

koinoniki_prosfora4

Και τι μπορεί να γίνει θα πουν κάποιοι…Μπορεί το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία να πουν όχι στα αιτήματα που δέχονται κάθε μέρα για βοήθεια; Φαντάζεται ο καθένας μας τι θα γράφονταν και τι θα λέγονταν αν υπουργός ή Αρχηγός έλεγε μια μέρα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί έστω και σ΄ ένα αίτημα συνδρομής! Όμως κάποιος θα πρέπει να απαντήσει και  στο ερώτημα μέχρι πότε θα μπορούν οι ΕΔ να αντέξουν όλα όσα τους έχουμε φορτώσει.