Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 17/05/2016

Ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Κυριακή στο Κοινοβούλιο, θα βρεθεί ο περίφημος δημοσιονομικός «κόφτης» ή Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, όπως αποκαλείται επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τον γνωστό σε όλους μας αυτόματο «κόφτη» δημοσίων δαπανών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης της οικονομίας από τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ, «οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου». Όπως διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το newmoney.gr, η τροπολογία που θα αφορά τον «κόφτη», θα κατατεθεί πριν από την τελική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι αιτίες για την καθυστέρηση μπορούν πιθανώς να αναζητηθούν στο γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει πρώτα απ' όλα να λάβει το «πράσινο φως» των Θεσμών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και... επιστροφές προς διόρθωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση θέλει να έχουν ψηφιστεί έως τη Δευτέρα όλα προαπαιτούμενα, προκειμένου να τα παρουσιάσει στο EuroWorkingGroup και ακολούθως στο Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου.

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis