Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 14/12/2014

 

Η προεδρολογία και οι πιθανότατες πλέον εθνικές εκλογές αμέσως μετά από τις γιορτές έχουν οδηγήσει σε “πάγωμα” όλων των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και σ΄ ότι αφορά στο προσωπικό τους που είναι και το βασικότερο και σ΄ ότι έχει να κάνει με την συντήρηση του οπλοστασίου τους όπου καλό είναι να μην κρυβόμαστε. Πάσχουμε.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το προσωπικό τους. Ακόμη και υποθέσεις που η λύση τους χρόνιζε αν και ηταν απλή , όπως αυτή του ασφαλιστικού των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-92 ανησυχούν ότι τα όσα πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Onalert.gr δεν θα προλάβουν να υλοποιηθούν.

Για τα μισθολογικά θέματα ,ούτε λόγος να γίνεται. Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα της τα χαρτιά με την επιστροφή του 50% των ποσών που είχαν περικοπεί από τις αποδοχές των στρατιωτικών και τους έχει αφήσει δύο επιλογές: ή την αποδοχή της κουτσουρεμένης “λύσης” ή την προσφυγή στην δικαιοσύνη. Ο καθένας κάνει την δική του επιλογή, όλοι όμως είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι. 

Στα ζητήματα της υποστήριξης του οπλοστασίου μας. Εκεί είναι σαφές ότι έχει πιάσει “πάγο”. Η νυν πολιτική ηγεσία εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να “αγγίξει” τίποτα σίγουρα μέχρι να ξεκαθαρίσει αν ο κ.Δένδιας θα είναι ΥΕΘΑ μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου ή αν θα παραδώσει σε υπηρεσιακό υπουργό. Όσοι …πρόλαβαν να πάρουν κάποιες υπογραφές από τον Αβραμόπουλο πρέπει να …δοξάζουν τον Κύριο. Θέματα προς επίλυση υπάρχουν πάρα πολλά . Και κάποια απ΄ αυτά είναι τόσο μεγάλα και σημαντικά που απαιτούν σίγουρα “διακομματική” συνεννόηση. Δύσκολη υπόθεση στην Ελλάδα, ειδικά σήμερα.

Δυστυχώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι που δεν μας παρέχουν την πολυτέλεια να έχουμε τις “μηχανές” της Εθνικής Άμυνας ούτε στην θέση “ήρεμα” όπως στην φωτογραφία από τον θρυλικό Αβέρωφ, ούτε πολύ περισσότερο στην θέση “κράτει”. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται στον τομέα της Εθνικής Άμυνας θα πρεπει να είμαστε πλέον διαρκώς στο πρόσω ολοταχώς. Υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί αρκεί να κατανοήσουν άπαντες οι παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού ότι ….δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis