Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:30 | 28/05/2019

Δείτε  την ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ όσο και τον Γραμματέα κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ για τα τρέχοντα θέματα, υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και των επιπτώσεων που επιφέρουν αυτές στις πρωτοβουλίες που είχαμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, τονίστηκε ότι, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις περιστάσεις και να προχωρήσουμε σε σειρά συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα ώστε να απαιτήσουμε ενόψει των βουλευτικών εκλογών τις προγραμματικές τους θέσεις και δεσμεύσεις σε σειρά καίριων αιτημάτων μας. Αυτό είχε ήδη ξεκινήσει να γίνεται με αφορμή τις επισκέψεις στα γραφεία μας υποψηφίων συνδυασμών των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών όσο και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

Δεδομένου όμως ότι κλείνει η Βουλή ενώ είχαμε ήδη προβεί σε συμφωνία με την ενεστώσα πολιτική ηγεσία για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για αναβάθμιση της εκπαίδευσης, την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στο ΔΣ του ΜΤΣ, την επαναχορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΜ και άλλα θέματα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά δεν θα παραπεμφθούν στις καλένδες. Επίσης, θα δώσουμε βαρύτητα στις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων για το μισθολόγιο, που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματικό και άρα η νέα κυβέρνηση οφείλει να προβεί στη σύνταξη νέου μισθολογίου, στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, όπως έχει δεσμευτεί ήδη και η αξιωματική αντιπολίτευση στο τελευταίο συνέδριό μας, αλλά και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία είχαν τεθεί εκ μέρους μας και κατά την πρώτη συνάντηση που είχαμε με την νέα Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κα Σπυριδούλα ΚΑΛΑΝΤΖΗ.

Το ΔΣ ενημερώθηκε επίσης για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας αναφορικά με την Υπουργική Απόφαση για τις συνδικαλιστικές άδειες, με την επισήμανση ότι πρόκειται για εκδικητική και εμπαθή απόφαση της ηγεσίας, η οποία αποκάλυψε με τον τρόπο αυτό ότι δεν ανέχεται την κριτική της Ομοσπονδίας και του συνδικαλιστικού μας κινήματος στα κακώς κείμενα της αστυνομίας. Η Απόφαση αυτή στερείται νομιμότητας και ήδη δρομολογείται η προσβολή της με κάθε ένδικο μέσο, αφού θα ζητήσουμε να μας χορηγηθούν και τα εισηγητικά της ηγεσίας βάσει των οποίων εκδόθηκε τόσο η προηγούμενη υπουργική απόφαση, επί υπουργίας κ. Νίκου ΤΟΣΚΑ, όσο και η πρόσφατη της κας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Τέλος, τονίστηκε η θετική κατάληξη του αγώνα του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., ο οποίος με επιστολή του εξήρε ιδιαίτερα τη συμβολή και τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας στον αγώνα που έδωσε, αποτελώντας θετικό παράδειγμα, πόσο ένας ολιγάριθμος σύλλογος, μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο αποτέλεσμα όπως ήταν η κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 για τις συντάξεις χηρείας.

Η Ομοσπονδία, παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συνεχίσει τον αγώνα της με στόχο τόσο την υπεράσπιση των εργασιακών συμφερόντων των συναδέλφων μας όσο και τη βελτίωση της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ανταποκρινόμενη και στο αίτημα των πολιτών για καλύτερη ασφάλεια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis