Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 23/02/2021

Την ίδια στιγμή που η συζήτηση για τις φρεγάτες που θέλει να αποκτήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό «κορυφώνεται», τέθηκε στη Βουλή κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο το ενδεχόμενο απόκτησης οπλικών συστημάτων με λέιζερ.

Ο χρόνος μετράει «αντίστροφα» σε ό,τι αφορά τις φρεγάτες που αναμένεται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μετά τα μέσα Μαρτίου, οπότε αναμένεται να έχει κατατεθεί από το ΓΕΝ η short list των υποψηφίων φρεγατών που ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΠΝ.

Ωστόσο σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  έθεσε στο προσκήνιο την πιθανότητα να εξοπλιστούν οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, όπλα με λέιζεργια την καταστροφή εχθρικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κλήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως:

«Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί διαρκώς την ανάπτυξη όλων των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υψηλής ενέργειας για αντιμετώπιση UAV. Στο πλαίσιο αυτό, υιοθετεί τις βέλτιστες λύσεις για την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των μονάδων του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία LM

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis