Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 19/02/2016

Καλύτερα να… μασάς παρά να μιλάς. Ο λαός το λέει, όμως, οι πολιτικοί δεν το ακούν. Μέσα σε 24 ώρες δύο υπουργοί της συγκυβέρνησης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλά ο καθένας «επιβραβεύτηκε» με διαφορετικό τρόπο από το Μαξίμου.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ είτε επειδή τόλμησε είτε επειδή του ξέφυγε είπε μια μεγάλη αλήθεια. Δήλωσε πως ο πρωθυπουργός εξαπάτησε τους αγρότες προεκλογικά. 
Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω πως δεν εξαπάτησε μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους πολίτες, καθώς υποσχέθηκε πως η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί σε… παράδεισο χωρίς μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο.
Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που έχει αποδειχθεί και το γνωρίζουν όλοι. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Επειδή, όμως, οι αλήθειες πονάνε το Μαξίμου καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες -με τη βιτρίνα «παραίτησης»- τον υφυπουργό Υποδομών.

Από την άλλη ο Νίκος Τόσκας προσπαθώντας να αμυνθεί μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή για το ξήλωμα του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε πως ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν είναι ικανός αξιωματικός, αλλά απλά έχει υψηλού επιπέδου δημόσιες σχέσεις. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υπέπεσε και σε μια γκάφα λέγοντας πως η απόφαση έχει και τη σύμφωνη γνώμη της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εκθέτοντας τον μόλις μιας ημέρας νέο αρχηγό του σώματος.

Πριν περάσουν λίγες ώρες η απόφαση ανακλήθηκε… εν μέρει. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν είχε ελάχιστη πολιτική ευαισθησία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί αμέσως. Αλλά το Μαξίμου δεν το… πονάνε τα ψέματα, ειδικά όταν πρέπει να διασωθεί ένας υπουργός και ας χαντακωθεί ένα από τα πλέον άξια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αδίστακτη στην προσπάθεια να δημιουργήσει το απόλυτο κομματικό κράτος. Οποιοσδήποτε δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις του καθεστώτος απλά… εκκαθαρίζεται. 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ

e-typos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis