Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:06 | 06/10/2016

"Συνομιλούσα μ' έναν συνάδελφο και μου εξηγούσε τα δεινά που προκαλούν οι ξένοι (όχι οι τουρίστες, αυτοί αφήνουν λεφτά, οι άλλοι ξένοι, οι φτωχοί) στην πατρίδα μας. 

Του λέω "γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Εσύ στην επαρχία. Έβγαλα Σχολή Αστυφυλάκων πάλι στην Αθήνα. Εσύ στην επαρχία. Ήρθες στα είκοσί σου στην πόλη μου ως αστυνομικός, να την φυλάξεις. Την οποία δεν ήξερες, δεν αγαπάς και μιλάς υποτιμητικά γι' αυτήν. Και πώς εσύ μπορείς να παράσχεις προστασία σε αυτό το μέρος;".

Για μισή ώρα μου έλεγε "είδες που στα λέγα;" κι εγώ για μισή ώρα του εξηγούσα πως χρησιμοποίησα τη δικιά του βάση δεδομένων για να καταλήξω σε προφανώς εσφαλμένα συμπεράσματα. Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του ως αστυνομικός στην Αθήνα. Όπως μια χαρά την έκανε και ο Αλβανός όταν προσαρμόστηκε στην Ελλάδα. Όπως μια χαρά θα την κάνει και ο Σύριος άμα του δώσουμε (εμείς οι πολιτισμένοι και οι ανώτεροι) τα κατάλληλα εφόδια. Και όπως ο επαρχιώτης αστυνομικός δουλεύει για το καλό της Αθήνας, έτσι και ο Αλβανός και ο Σύριος θα δουλέψουν για το καλό της Ελλάδας.

Ο θέσεις μου ενώνουν, όχι διχάζουν. Οι θέσεις μου δεν είναι αιρετικές. Είναι κοινά αποδεκτές θέσεις σύμφωνα με την ελληνική και παγκόσμια νομοθεσία. Ο λόγος μου είναι για το καλό της χώρας μου, όχι για το κακό της."

 

Αναδημοσίευση κειμένου από τη σελίδα του Φωτεινού Παγιαύλα στη σελίδα του στο facebook!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis