Όρεγκον: Πρόταση για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με περιστατικά χρήση βίας από αστυνομικούς

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ
Όρεγκον: Πρόταση για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με περιστατικά χρήση βίας από αστυνομικούς
Ένα νομοσχέδιο που ακούστηκε από την υποεπιτροπή του Oregon House την Τετάρτη απαιτεί από την κρατική Επιτροπή Ποινικής Δικαιοσύνης να δημιουργήσει μια νέα δημόσια βάση δεδομένων που θα καταγράφει αναφορές σχετικά με τη χρήση βίας από κάθε αστυνομικό.

Ο κρατικός εκπρόσωπος Maxine Dexter υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στη δημιουργία μιας «κουλτούρας υπευθυνότητας και διαφάνειας» που θα βελτίωνε την απόδοση των αστυνομικών, αναφέρει το Oregon Live.
 
Άλλοι υποστηρικτές δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το εν λόγω εγχείρημα θα αποτρέψει περισσότερους αστυνομικούς από τη χρήση βίας σε συνδυασμό με την εκπαίδευση τους.
 
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι συμφερόντων της αστυνομίας αμφισβήτησαν τον στόχο της πρότασης και δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι τα ονόματα των αστυνομικών σε μια τέτοια βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθούν άσχημα κι ότι ενδέχεται να κακοποιηθούν οι αστυνομικοί ή ακόμη και να τεθούν σε κίνδυνο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα: Το 25% των βρετανών αστυνομικών δέχονται επιθετική συμπεριφορά από άτομα με κορονοϊό - Φτύνουν και βήχουν πάνω τους