Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 11/08/2019

Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο με έκτακτες αναθέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, για τα προβλήματα με την παλαιότητα των οχημάτων και την ανανέωση του στόλου κυρίως στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι η αστυνομία θα παίρνει πιο εύκολα τα κατασχεμένα και πως εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του leasing.

Παραθέτουμε συνοπτικά την ενημέρωση του νέου Υπουργού που έγινε χθες  (10-08-2019), στο Αστυνομικό Μεγάρο Θεσσαλονίκης, η οποία και πραγματοποιείται στο πρόγραμμα επισκέψεων του κ.Υπουργού σε όλους τους Νομούς της χώρας μας.
[custom:google-ads]
Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

– Η αστυνομία έκανε βήματα προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια και αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη το να γυρίσουμε σελίδα.

-Πάρεργα, όπως π.χ. οι διάφορες επιδόσεις, επισήμανε πως μέχρι τέλος του χρόνου,  έχει το πλάνο για την άμεση  απεμπλοκή μας από αυτά.

-Σχετικά με το παρεμπόριο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ, τα οποία ανήκουν στους δήμους και στην περιφέρεια, είπε ότι κακώς ασχολούμαστε και πως θα βγουν σχετικές διαταγές.

-Δεν θα ξαναπάμε σε μέτρα αγώνων ερασιτεχνικών κατηγοριών.

-Για τις επαγγελματικές κατηγορίες ανέφερε ότι θα μειωθεί αισθητά η παρουσία μας και καταδίκασε το γεγονός πως συνταξιούχοι αξιωματικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα υπευθύνων ασφάλειας σε ΠΑΕ και ΚΑΕ.

-Για τα μέτρα τάξης σε γήπεδα και λοιπές συγκεντρώσεις – συναθροίσεις τόνισε ότι θα μειωθούν – καταργηθούν γιατί απλά κάνουμε τις «γλάστρες».

-Θα επανεξεταστούν όλοι οι στόχοι και θα μειωθούν οι φυλάξεις – σκοπιές στις απολύτως απαραίτητες.

-Για τα προβλήματα με την παλαιότητα των οχημάτων και την ανανέωση του στόλου κυρίως στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι θα παίρνουμε πιο εύκολα τα κατασχεμένα και πως εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του《leasing》.

-Για τις δαπάνες και το πρόβλημα με την αργοπορία τους, μίλησε ότι σχεδιάζει να  αλλάξει το πλαίσιο.

-Για τους μάρτυρες σε δικαστήρια (πλημμελειοδικείο) ανέφερε ότι εξετάζεται η περίπτωση  να διαβάζεται η κατάθεση του αστυνομικού, ώστε να μην υποχρεώνεται να πηγαίνει ως μάρτυρας, διότι «χάνονται» πολλοί μάχιμοι συνάδελφοι καθημερινά από το πεζοδρόμιο και με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περαιτέρω δυνάμεις στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

-Για το νέο ΠΚ και ΚΠΔ επισήμανε ότι θα παγώσουν οι νέες διατάξεις έως ότου έρθουν νέες τροποποιήσεις.

-Για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες τόνισε ότι θα ανακαλείται το άσυλο ή θα απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους και θα πηγαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.

-Για την ΥΑΤ και την επιβάρυνσή της με την αποστολή δυνάμεων της σε νησιά λόγω μεταναστευτικού, είπε οτι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των δυνάμεων σε σχέση πάντοτε με τις αφίξεις, αλλά και τα προβλήματα που υφίστανται στα κατά τόπους νησιά.

-Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη  ενίσχυσης της συμπρωτεύουσας σε έμψυχο δυναμικό μιλώντας για σημαντικό αριθμό συναδέλφων που θα αφιχθούν στην πόλη τον Οκτώβριο με τις έκτακτες μεταθέσεις.

Όλα τα παραπάνω πολύ ενδιαφέροντα, ήταν όσα αναφέρθηκαν στην πλήρη ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ στην ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού και που ως συνδικαλιστικός φορέας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε την υλοποίηση όλων αυτών που σίγουρα θα αποτελέσουν την αφορμή για την καλύτερη λειτουργία γενικότερα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα αναβαθμίσουν το αγαθό της ασφάλειας της Ελληνικής Κοινωνίας.

 

ekathess.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση της ΕΑΥΘ με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- Δέσμευση για γενναία ενίσχυση της ΓΑΔΘ μέσω των συμπληρωματικών μεταθέσεων


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis