Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:34 | 20/07/2017

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου συνεδρίασε στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.).

Η συνεδρίαση έγινε λίγες ώρες μετά το νέο τραγικό γεγονός για τους πυροσβέστες και το Πυροσβεστικό Σώμα, με το θάνατο του συναδέλφου μας που είχε τραυματιστεί στη δασική πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου εν ώρα εργασίας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στις τοποθετήσεις της, τόνισε εξ αρχής ότι και το νέο αυτό θλιβερό συμβάν καταδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που με την υποχρηματοδότηση και τις συνεχείς μειώσεις στους προϋπολογισμούς του Π.Σ., οδήγησαν στις μεγάλες ελλείψεις ακόμα και σε βασικά μέτρα προστασίας των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια των συμβάντων.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί συναδέλφων μας που αυξάνονται δραματικά δεν είναι συμπτωματικά γεγονότα, αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Προέχει να γίνει απαιτητό από την κυβέρνηση, ΤΩΡΑ!!!

Η εξασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας και της ίδιας μας της ζωής.

Μόνο με αγώνες που στόχο θα έχουν την αναβάθμιση των εργασιακών μας συνθηκών και της πυροπροστασία της χώρας τιμάμε στην πράξη τους νεκρούς συναδέλφους μας.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Η Ε.Α.Κ.Π. μέσα στο Δ.Σ. ανέλυσε όλα τα προβλήματα για τα οποία μόνη της έδωσε την μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα για να επιλυθούν ουσιαστικά, με συνεχείς παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση. Προβλήματα τα οποία εντάθηκαν με τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές σε Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και άλλες περιοχές και με τις καταστροφές που προκάλεσαν στο λαό και στον δασικό πλούτο.

Προβλήματα που ξεκινούν από την απουσία πρόληψης στο σύστημα της πυροπροστασίας και καταλήγουν στις τεράστιες ελλείψεις του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό, μέσα, υποδομές και μέτρα προστασίας της ασφάλειας των υπαλλήλων του. Και σε αυτή την αντιπυρική περίοδο εκδηλώνεται η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πυροσβεστών, μέσα από δεκάδες καταγγελίες που έχουμε σε καθημερινή βάση, για τις συνεχείς επιφυλακές, τα εξαντλητικά ωράρια, την αυταρχική συμπεριφορά ορισμένων αξιωματικών, τη αλόγιστη διαχείριση του προσωπικού, την έλλειψη διοικητικής μέριμνας από την υπηρεσία που μας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα η Ε.Α.Κ.Π. τόνισε τις ευθύνες, αλλά και την υποκρισία του προεδρείου της Ομοσπονδίας (Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ), που είναι ανύπαρκτοι σε ότι αφορά την αγωνιστική δράση και δεν έχουν καμιά διάθεση να οργανώσουν τον αγώνα για τα προβλήματα των πυροσβεστών, του Π.Σ. και της πυροπροστασίας της χώρας, που αυξάνονται και εντείνονται από την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Ζητήσαμε για ακόμα μια φορά από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να παρθεί απόφαση για:

  • Άμεσα κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στη Βουλή, στο Υπουργείο και όπου αλλού χρειαστεί. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην πολιτική και τη απαξιωτική στάση της κυβέρνησης, απέναντι στα προβλήματά μας και στην πυρασφάλεια για το λαό.

  • Οργάνωση των κινητοποιήσεων και περιοδείες σε όλες τις περιφέρειας της χώρας.

  • Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε όλες τις έδρες των πρωτοβάθμιων ενώσεων, όπως έγινε στην Ήπειρο με απόφαση των συναδέλφων στη Γενική συνέλευση του σωματείου.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός των συνδικαλιστικών οργάνων.

Ζητήσαμε επίσης να:

  • Σταματήσει το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τη στάση και την αδράνειά τους, να καλύπτουν και αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της. Είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση και για όλα τα εργασιακά και υπηρεσιακά προβλήματα που μας απασχολούν.

  • Καταγγελθούν από το προεδρείο της Ομοσπονδίας οι θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., που εκφράστηκαν δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφερόταν σε μαζική κατάργηση – συγχώνευση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων, προς «εξοικονόμηση πόρων».

Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αρνήθηκε να συζητήσει και να τοποθετηθεί επί των προτάσεων και των θέσεων της Ε.Α.Κ.Π. και έτσι απλά, προσπέρασε και το συγκεκριμένο θέμα.

Καμία πρόταση δεν κατατέθηκε όμως παρά τις διαπιστώσεις για την ύπαρξη των προβλημάτων, ούτε από τις υπόλοιπες παρατάξεις Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ για οργάνωση και αγώνα για τις διεκδικήσεις μας, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αδράνεια της Ομοσπονδίας και την μη λήψη απόφασης για αγώνες. Οι διαπιστώσεις δεν λύνουν τα οξυμένα προβλήματα απλά τα διαιωνίζουν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Άλλο ένα Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας κόντρα στα δικαιώματα και τα αιτήματά μας.

Η Ε.Α.Κ.Π. όπως σε κάθε αντιπυρική περίοδο έτσι και φέτος, δεν θα περιοριστεί μόνο στο να καταγγέλλει τη στάση του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, την αδράνεια και την πλήρη αποχή τους από αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα των πυροσβεστών.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και προς όλους τους συναδέλφους μόνιμους, πενταετείς και συμβασιούχους, να έρθουν σε επαφή και να συντονιστούν με τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. σε όλη τη χώρα, για να παρθούν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δυναμική αντίσταση και αγώνα στον εργασιακό μας χώρο.

Είναι επιτακτική αναγκαιότητα πλέον να:

  • Πραγματοποιήσουμε άμεσα κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

  • Δώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του χώρου μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis