Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:33 | 26/11/2018

Κάποτε η Αστυνομία του Βελγίου καυχιόταν ότι διέθετε στο στόλο της τα ταχύτερα περιπολικά παγκοσμίως. Αυτό ίσχυε βέβαια πολύ πριν το Ντουμπάι εφοδιάσει την Αστυνομία του με την ελίτ των supercars και hypercars της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στα 70s η βελγική χωροφυλακή (gendarmerie) είχε έναν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό στόλο περιπολικών για τα δεδομένα της εποχής που περιελάμβανε από BMW 2002ti και VW Golf GTI, μέχρι Volvo 240 Turbo.

[custom:google-ads]

Το 1976, ωστόσο, ο στόλος εξελίχθηκε σε... ιπποφορβείο, καθώς εμπλουτίστηκε από 20 ειδικά διαμορφωμένες Porsche 911 Targa, οι οποίες εφοδιάζονταν με τον φλατ ατμοσφαιρικό 2,7 λίτρων της 911 2.7 RS που απέδιδε 210 ίππους. Μέχρι το 1993 τα εν λόγω περιπολικά ήταν τα ταχύτερα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο μοντέλο επιλέχθηκε λόγω της αποσπώμενης οροφής που επέτρεπε στον συνοδηγό να σηκώνεται όρθιος εν κινήσει και να ελέγχει καλύτερα την κυκλοφορία ή να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε περίπτωση καταδίωξης.

Από τις 20 συνολικά  911 Targa που παραδόθηκαν στην Αστυνομία του Βελγίου μόλις τρεις διασώθηκαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα. Μια από αυτές βρίσκεται στην κατοχή του Ari Epstein, ενός συνταξιούχος αστυνομικού, ο οποίος έψαχνε πολύ καιρό να βρει μια από αυτές και να την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση. Μετά από δύο χρόνια εντατικών ερευνών και ελέγχων, βρήκε και αγόρασε μια που απ' όταν αποσύρθηκε από την υπηρεσία βρισκόταν παροπλισμένη σε κλειστό χώρο. Με προσωπική δουλειά κατάφερε να την επαναφέρει στην αυθεντική της κατάσταση και έκτοτε κάθε φορά που τη βγάζει βόλτα κεντρίζει πάνω του τα βλέμματα.

«Αυτό το αυτοκίνητο δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Petrolicious, προσθέτοντας πως σχεδόν σε κάθε βόλτα του τον σταματούν αστυνομικοί για να φωτογραφηθούν με την Porsche του.

[custom:google-ads]

Η δουλειά που έχει γίνει στο αυτοκίνητο είναι λεπτομερής, καθώς διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το διέκριναν, όπως τον μπλε περιστρεφόμενο φανό στο πίσω μέρος και τη σειρήνα...

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis